Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ММС ще представлява България в Междуправителствения комитет за физическо възпитание и спорт на ЮНЕСКО (CIGEPS)

Спорт

ММС ще представлява България в Междуправителствения комитет за физическо възпитание и спорт на ЮНЕСКО (CIGEPS)

ММС ще представлява България в Междуправителствения комитет за физическо възпитание и спорт на ЮНЕСКО (CIGEPS) - Tribune.bg
Снимка:

Включването на България ще засили ролята и влиянието на ЕС в тази структура на ЮНЕСКО

България е избрана за член на Междуправителствения комитет за физическо възпитание и спорт на ЮНЕСКО (CIGEPS), като ще бъде представлявана от Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев.

Включването на България ще засили ролята и влиянието на ЕС в тази структура на ЮНЕСКО.

Комитетът се състои от 18 държави-членки. Сред тях са Аржентина, Азербайджан, Бахрейн, Колумбия, Финландия, Гамбия, Германия, Япония, Мадагаскар, Малайзия, Мексико, Русия, ЮАР, Тунис, Турция, Туркменистан и България, като до момента само 2 страни бяха членки на ЕС.

Междуправителственият комитет е основан през 1978 г. като част от структурата на ЮНЕСКО. Неговата основна задача е промотирането на международното сътрудничество в сферата на физическото възпитание и спорт с цел засилване на мира, приятелството, разбирателството и взаимния респект между хората, като се помага на страните-членки да координират техните програми и дейности в сферата.

Комитетът получава техническа помощ и насоки от Постоянния консултативен съвет, състоящ се от водещи спортни федерации, както и Агенциите към ООН и неправителствени организации.
Българският спортен министър ще представлява България в CIGEPS в следващите 4 години.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Красен Кралев

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети