Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ММС, тотото и БФС осигуряват футболните топки за сезон 2019/2020

Спорт

ММС, тотото и БФС осигуряват футболните топки за сезон 2019/2020

Даваме възможност да има феърплей с професионални топки на най-високо ниво, отборите могат да играят при равни условия, заяви министър Красен Кралев

За четвърта поредна година Министерството на младежта и спорта, Българският спортен тотализатор и Българският футболен съюз, подсигуряват близо 3000 футболни топки за отборите от Първа и Втора професионална лига, Трета лига и за елитните групи U-17, U-15.

“Доставянето на футболните топки от страна на ММС, спортния тотализатор и БФС са един важен момент за всички отбори и школите, защото така даваме възможност да има феърплей с професионални топки на най-високо ниво. По този начин отборите могат да играят при равни условия”, заяви министър Красен Кралев.

За елитните групи U-17 и U-15 ММС осигурява общо 960 топки Joma по Програмата за развитие на детско-юношеския футбол. Отборите от Първа лига ще получат по 60 броя топки Adidas Conext 19 благодарение на БСТ. За Втора лига БФС осигурява по 20 топки Nike Merlin, а в Трета лига отборите ще получат по 10 топки Joma, също от бюджета на футболния съюз.

“Щастлив съм от факта, че вече четвърта година след период от над 25-годишна пауза, ММС помага за развитието на детско-юношеския футбол и заедно с БФС успяхме да реализираме няколко съвместни и много успешни програми. По една от тези програми се извършва доставянето на топки за школите”, каза спортният министър.

Той подчерта, че програмата се развива с всяка изминала година и увери, че държавата ще продължава да помага на детско-юношеския футбол.

“Премиерът през последните няколко месеца неколкократно заяви, че правителството е готово да инвестира в детско-юношеския футбол значителни средства. Измислили сме начинът и технологията, за да има пълен контрол от страна министерството върху разходването на бюджетите. Очакваме от БФС една много сериозна дългосрочна програма за развитието на детско-юношеския футбол, която държавата да финансира”, допълни Кралев.

Спортният министър оцени и възможността за промоция и реклама, която БСТ получава от БФС. По думите му това е единствената икономическа институция, която подсигурява огромни пари за българския спорт.

Президентът на футболния съюз Борислав Михайлов благодари на министър Кралев и на изпълнителния директор на БСТ Дамян Дамянов за подкрепата, която оказват на футбола в България.
По време на събитието министър Кралев и Борислав Михайлов наградиха 16-те най-изтъкнати млади таланти от елитните юношески формации през изминалия сезон. За първи път тази година те ще получат и стипендии по Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни, общински и частни училища.

Финансовите средства, предвидени за изпълнение на мерките в областта на спорта по Програмата за 2019 г. са в размер на 503 505 лв. и се осигуряват по бюджета на Министерството на младежта и спорта и на общините с постановление на Министерски съвет. За 2018 бяха отпуснати 282 стипендии за спорт на стойност 429 840 лева.

“Това е поредната стъпка, която правим, за да стимулираме детско-юношеския футбол. Можем само да аплодираме тези български таланти и да им пожелаем успехи и за в бъдеще, за да могат да развият своя потенциал и да се реализират в професионалния футбол”, заяви Кралев.

След представянето на футболните топки за сезон 2019/2020 спортният министър се включи в церемонията по тегленето на жребия за Първа професионална лига.

“Очаквам първенството да бъде толкова интересно, колкото миналогодишното. Моето желание е да виждаме все повече български таланти от школите в представителните ни отбори”, подчерта министърът на младежта и спорта.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тото, БФС

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети