Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. МОК официално извади бокса, щангите и модерния петобой за Олимпиадата в Лос Анджелис

Спорт

МОК официално извади бокса, щангите и модерния петобой за Олимпиадата в Лос Анджелис

Това обяви президентът на централата Томас Бах.

Международният олимпийски комитет взе решение да извади три от основните спортове от Игрите през 2028 година, които ще се проведат в Лос Анджелис.

Аут от Олимпиадата са вдигането на щанги, боксът и модерният петобой. На тяхно място пък влизат скейтборд, сърф и спортно катерене.

Решението за изваждането на три от основните спортове на Олимпийските игри бе взето след виртуално заседание на МОК, което се проведе в последните три дни.

„Решението за вкарването на тези три спорта, които са насочени към младежта, бе взето след сериозния им успех в Токио 2020, ангажираността към иновациите изразена от организаторите на Лос Анджелис 2028, както и сериозният интерес и дълбоки корени, които те имат в Калифорния“, обясни Бах.
Вдигането на тежести е част от олимпийското движение още от 1896-а, докато боксът и модерният петобой влизат в програмата на Игрите през 1912 година.


И трите отпаднали спорта ще могат да се борят за участие на събитието, но ще трябва да преодолеят конкуренцията на други спортове като бейзбол, софтбол, карате, скуош, лакрос, крикет и поло, които могат да бъдат еднократни допълнения към Игрите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема