Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Момичето от Словения, което организира Олимпиадата и обича България

Спорт

Момичето от Словения, което организира Олимпиадата и обича България

Момичето от Словения, което организира Олимпиадата и обича България - Tribune.bg

Париж се превръща в град–спортна арена, разказва Инес Видич

Словенката Инес Видич е основна фигура в организацията на Европейското първенство по волейбол за мъже, на което България и Варна са съдомакин заедно с Италия, Северна Македония и Израел. Тя е ивент мениджър от страна на Европейската федерация и е отговорна всичко, което се случва около игрището да бъде наред.

В момента Инес живее в Париж и участва в подготовката на Олимпийските игри през 2024 г. Там ще бъде главен мениджър на техническата организация за плажния волейбол.

ИНЕС И БЪЛГАРИЯ

Българите се шегуват, че тя вече е почти местна, защото редовна е командирована у нас за големите събития, които приемаме. Беше тук за Олимпийската квалификация през 2019 г., два турнира от Волейболната лига на нациите, а сега и за Евроволей 2023.

„Когато в интервюта ме питат коя е любимата ми държава, винаги казвам България. И това е наистина честен отговор. Защото начинът, по който се отнасят към мен тук и колко лесно работя с всички е нещо, което аз наистина оценявам. Освен колеги, ние станахме добри приятели. Поддържаме контакт през цялата година, дори когато не работим заедно. Посрещната съм много добре, усещам уважение. И аз уважавам това, което прави всеки един в тази организация“, откровена е Инес.

БЪЛГАРИЯ И ИНЕС

Чувствата между България и Инес Видич са взаимни.

„Нашето отношение към всички от Международните федерации, които идват тук е еднакво. С Инес обаче се работи изключително спокойно и не само, защото вече се познаваме добре. Така е от първия момент. Страхотен професионалист, готов винаги да помогне и да доразвие идеите ни. Тя е не е просто човек, който е дошъл тук да контролира работата ни. Тя е част от нашия екип. А ние имаме сериозен опит и самочувствието, че сме отличен екип, който се справя на много високо ниво“, казва директорът на Евроворей 2023 Борис Халачев.

ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА ЧАРОВНАТА СЛОВЕНКА И КАК МЛАД БЪЛГАРСКИ ФЕН СЕ ВЛЮБИ В НЕЯ ЧЕТЕТЕ ТУК


Последвайте ни в Google News

 

Етикети волейбол

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети