Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Мондиал 2034 ще е в Саудитска Арабия

Спорт

Мондиал 2034 ще е в Саудитска Арабия

Мондиал 2034 ще е в Саудитска Арабия - Tribune.bg

Страната остана единственият кандидат, след като Австралия оттегли кандидатурата си

Световното първенство през 2034 година ще се проведе в Саудитска Арабия, съобщи президентът на ФИФА – Джани Инфантино. Това стана факт, след като Австралия оттегли кандидатурата си и при изтичането на крайния срок, единствената страна, заявила домакинство, е Саудитска Арабия.

„Футболът обединява света, както никой друг спорт не може. Световното първенство е перфектната витрина за послание за единство и приобщаване. Различните култури могат да бъдат заедно“, заяви Джани Инфантино.

"Както е установено в правилата за кандидатстване, одобрени от Съвета на ФИФА, администрацията ще проведе задълбочена оценка за изданията на Световното първенство по футбол през 2030-а и 2034-а, като домакините ще бъдат определени от конгресите на ФИФА, които се очаква да се състоят до края на 2024 година", съобщиха от ФИФА.

"За Австралия щеше да бъде е трудно да се конкурира с кандидатурата на Саудитска Арабия за домакинство на Мондиал 2034. Беше лека изненада, че процесът е толкова ранен, но вижте, ние се опитахме да се справим с това. За всяко решение, което взимам за австралийския футбол, разглеждам силните и слабите страни, възможностите и заплахите", коментира главният изпълнителен директор на Австралийската футболна централа Джеймс Джонсън, след като страната избра да не участва в надпреварата за организиране на турнира.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети