Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Монфис в България: Sofia Open ще е изключителен турнир, непредсказуемо е кой ще спечели!

Спорт

Монфис в България: Sofia Open ще е изключителен турнир, непредсказуемо е кой ще спечели!

Монфис в България: Sofia Open ще е изключителен турнир, непредсказуемо е кой ще спечели! - Tribune.bg

Гаел пристигна в София с Елина Свитолина

Гаел Монфис е поредната голяма звезда, която пристигна в България за участие в изключително силното четвърто на тенис турнира Sofia Open. Френският тенисист е придружаван от Елина Свитолина, която ще го подкрепя по време на битките в София. Така в „Арена Армеец“ ще присъства и най-актуалната звездна двойка в световния тенис елит – Монфис и Свитолина.

При пристигането си на българска земя Гаел сподели, че очаква изключителни битки в София, където още на старта ще трябва да се изправи срещу финалиста от 2016 г. Виктор Троицки.

„Чувствам се прекрасно. Отпочинах добре след участието ми на Откритото първенство на Австралия. Очаквам изключително труден първи двубой срещу опитен съперник като Виктор Троицки. Надявам се, че съм готов за него. Турнирът е много силен, участниците на Sofia Open са изключителни. Очаквам да се получат много качествени двубои тази година. Тук са някои от най-актуалните млади звезди, също и изключително качествени опитни състезатели. Непредсказуемо е кой ще спечели титлата. Аз съм тук, за да спечеля възможно най-много мачове“.

Монфис е поставен под №7 в основната схема в София, а при успех над Троицки ще срещне във втория кръг спечелилия срещата Ласло Джере – Михаил Кукушкин.

В София вече е и мениджърът на Елина Свитолина и Данийл Медведев – Стефан Гюров, който ръководи агенция Top Five Management.

„Очертава се изключително силен турнир. Очакват ни много интересни двубои. Това е добре за целия български тенис, защото в София ще видим страхотни играчи. Елина не за първи път идва в столицата ни. Тя беше тук за Турнира на шампионките на WTA преди няколко години. Елина и цялото ѝ семейство обичат София. Мисля, че тя ще бъде с баща си през седмицата.

Сигурно ще подкрепя и Гаел. Елина е доста популярна сред българските фенове и вероятно ще има среща с тях. Кой е фаворит за трофея? Данийл Медведев, но и Карен Хачанов е в вевероятна форма. Вавринка ще иска да се докаже в София. От Гаел Монфис също може да се очакват изненади“, коментира той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети