Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Може ли Григор Димитров да спечели „Уимбълдън“

Спорт

Може ли Григор Димитров да спечели „Уимбълдън“

Може ли Григор Димитров да спечели Уимбълдън - Tribune.bg
Снимка:

След няколко дни класиката в тениса се завръща! За пореден път започва турнирът от Големия шлем "Уимбълдън", чакан с огромен интерес от любителите на този спорт по целия свят. Оспорваните битки на "свещената трева" ще засилват емоциите на стотици милиони фенове, които ще стискат палци за своите любимци.

България отново ще има представител в елита на мъжкия тенис, като Григор Димитров е поставен под номер 10 в схемата. И тъй като Гришо играе много силно и стабилно през последната година мнозина си задават въпроса дали не е дошъл великият момент българинът да триумфира с титлата в турнир от Големия шлем?

Букмейкърът 8888.bg поставя Гришо на десето място по шансове за триумф на "Уимбълдън" като вероятността това да се случи е 3,8 процента. Шансовете за титла на водача в световната ранглиста Яник Синер (Италия) са 37,7% срещу 36,4% за испанеца Карлос Алкарас. След като стана ясно, че ще участва на "Уимбълдън" след излекувана контузия, вероятността за титла на сръбската легенда Новак Джокович се покачи до 20 процента. Всъщност Григор Димитров вече има титла от този турнир. През 2008 година българинът триумфира с трофея при юношите. Дали има сили да повтори това постижение 16 години по-късно?

Що се отнася да турнира при жените, то според букмейкъра 8888.bg с титлата ще триумфира Арина Сабаленка (Беларус). Вероятността за това събитие е 26,7 процента. Шансовете за краен успех на лидерката в световната ранглиста Ига Швьонтек (Полша) са подобни - 24,4%, а на Елена Рибакина (Казахстан) 19,2%.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати