Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Може ли Левски да прекъсне лошата традиция срещу ЦСКА 1948

Спорт

Може ли Левски да прекъсне лошата традиция срещу ЦСКА 1948

Може ли Левски да прекъсне лошата традиция срещу ЦСКА 1948 - Tribune.bg

ЦСКА 1948 посреща Левски на стадиона в Бистрица в един от най-интересните мачове от деветия кръг на efbet Лига. Очакванията са за вълнуваща и емоционална битка, която ще се води от първата до последната секунда. "Армейците" ще влязат в този двубой със самочувствието от положителния баланс срещу този съперник.

В efbet Лига двата отбора са се срещали до момента 9 пъти, като "червените" имат 3 победи. На два пъти мачовете са завършвали наравно, а "сините" са ликували в останалите два. Тези факти показват, че в последните години ЦСКА 1948 е истинска "черна котка" за Левски. Нещо повече, през миналия сезон отборът на Цветомир Найденов на два пъти победи този съперник в дербито - 2:1 на Герена и 1:0 в Бистрица.

Сега двата тима излизат един срещу друг с приповдигнато настроение. Левски започна добре сезона и е лидер в класирането с актив от 16 точки, колкото от снощи има и Ботев (Пд). ЦСКА 1948 се намира на девета позиция с 9 точки, но с три отложени мача. "Червените" нямат загуба в изиграните си 5 срещи, като записаха 2 победи и 3 равенства. Двубоят на стадиона в Бистрица е тази вечер от 19,15 часа, като на Левски бяха отпуснати 300 билета за сектора за гости.

За днешния мач с Левски треньорът Валентин Илиев може да разчита на всички свои футболисти с изключение на трайно контузения защитник Симеон Василев.

В паузата на първенството Левски изигра контрола с Ботев Враца, спечелена с 3:2. Треньорът Станислав Генчев няма да може да използва контузените Асен Митков и Фабио Лима. Със сигурност в титулярния състав няма да попадне и Кристиян Макун, който единствен от новите попълнения все още не е дебютирал. Генчев сподели, че след завръщането си от ангажиментите с националния отбор на Венецуела защитникът е на "изходна позиция" и тепърва ще се бори за титулярно място.

Букмейкърът efbet смята, че Левски е фаворит в днешния мач. Вероятността за това събитие е 51,3 процента. Шансовете за равенство са 29,4%, а за нов успех на ЦСКА 1948 21,7%. Двубоят на стадиона в Бистрица е тази вечер от 19,15 часа.

Очакванията са двата отбора да водят битка за всяка педя терен и да заложат на по-голямата сигурност и предпазливост. Затова букмейкърът efbet очаква в мача да няма много голове. Вероятността за "ъндър" или "под 2,5" е 59,9 процента. Шансовете да видим "оувър" на стадиона в Бистрица или "над 2,5" гола е 45,5%.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Левски, ЦСКА 1948, efbet
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети