Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. На Армията: договорите на 15 играча изтичат

Спорт

На Армията: договорите на 15 играча изтичат

На Армията: договорите на 15 играча изтичат - Tribune.bg
LAP.bg

ЦСКА може да е тотално променен през следващия сезон.

Рекорден брой футболисти са с изтичащи договори и има шанс да напуснат клуба като свободни агенти идното лято, показва проучване на „Мач Телеграф“.

Цели 15 играчи от настоящия състав на Саша Илич може да си тръгнат от “Българска армия”, ако не се споразумеят с ръководството за удължаване на договорите си.

Пред евентуална раздяла са футболисти, които са изиграли впечатляващите 962 мача с червената фланелка.

Доста от визираните играчи са сред основните футболисти на Саша Илич и могат да се нарекат титуляри в схемата му, колкото и разтегливо да е това понятие при сръбския спец.

Става дума за фигури като Густаво Бусато, който се изкачва все по-високо в класацията по „сухи” мрежи в историята на клуба. Или пък капитанът Юрген Матей, превърнал се в основен стълб в защитата и в съблекалнята.

В списъка са още имената на универсалните Амос Юга и Тибо Вион, които играят силно от началото на сезона. Към тях трябва да прибавим и Мено Кох и Жеферсон, за които се говори, че са пред раздяла с клуба още през зимата.

Младите Иван Турицов, Християн Петров и Асен Дончев също са с изтичащи договори. В същата ситуация е и Георги Йомов, чиято съдба все още се води официално неясна, но най-вероятно ще бъде наказан за 4 години за употреба на допинг.

Има и двама състезатели на ЦСКА, които са със специален статут. Става дума за Маурисио Гарсес и Жирар Шагоян. Те са под наем на „Армията“, а клубът има опция да ги откупи и да удължи контрактите им.

Вратарят Густаво Бусато също има опция в договора си за автоматично удължаване с още година, която почти сигурно ще бъде активирана.

Шефовете на „Армията” вече са се заели със задачата да удължат договорите на основните футболисти, но на този етап не е ясно какъв ще бъде финалният резултат.

Към днешна дата единственото ясно е, че 15 футболисти стоят на изхода и има опасност да си тръгнат след края на сезона.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЦСКА

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети