Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Надал е на полуфинал в Мелбърн, Шаповалов го разкритикува

Спорт

Надал е на полуфинал в Мелбърн, Шаповалов го разкритикува

Надал е на полуфинал в Мелбърн, Шаповалов го разкритикува - Tribune.bg

Денис Шаповалов не остана доволен от някои от съдийските решения при загубата си от Рафаел Надал на четвъртфинала на Откритото първенство на Австралия.

Той не скри настроението си на пресконференцията.

Мисля, че не се изразих добре, като казах, че съдията е корумпиран. Но оставам на позицията си. Мисля, че е несправедливо. Колко пъти Рафа се измъква, когато сервира? Готов съм да играя, часовникът показва 3, 2, 1, отива към нула, поглеждам към съдията. Готов съм да посрещам от минута и половина, а съдията ми казва, че няма да му даде наказание, тъй като аз не съм готов.

Мисля, че това беше лоша шега. В края на четвъртия сет той ползва медицинска пауза, а веднага след това и пауза за тоалетна. Така предизвика голямо забавяне. За същото нещо миналата година нямах право на пауза за тоалетна след медицинското прекъсване", разочарован е канадецът.
"Още веднъж казвам, че уважавам всичко, което Рафа прави и смятам, че е невероятен играч. Но знаете ли, трябва да има граници, точни правила. В противен случай е много разочароващо за играчите. Имате чувството, че не играете само срещу съперника си, а и срещу съдиите. Имаше голяма пауза след четвъртия сет и устремът ми бе спрян! Мисля, че е много трудно и много разочароващо да приема това като спортист", добави той.

"Разбира се, че Надал се ползва със специално отношение. 100 процента е така. Всички други мачове, в които играх, ритъмът беше много бърз, защото съдиите гледаха часовника след всяка точка. Когато Рафа се готвеше, съдията ме гледаше мен. Това няма никакъв смисъл. Имах чувството, че проблемът е в мен. Точно това обясних на Рафа и, че това няма нищо общо с него. Той дойде да ме попита какво се случи. Няма проблем", завърши Денис Шаповалов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети