Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Надал се справи с Кириос и продължава в Мелбърн

Спорт

Надал се справи с Кириос и продължава в Мелбърн

Надал се справи с Кириос и продължава в Мелбърн - Tribune.bg
Снимка:

В друг двубой седмият поставен Александер Зверев победи с 6:4, 6:4, 6:4 Андрей Рубльов от Русия за малко по-малко от час и половина игра

Световният №1 Рафаел Надал за 12-и път стигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Испанецът се наложи над 23-ия поставен представител на домакините Ник Кириос с 6:3, 3:6, 7:6(6), 7:6(4) след 3:40 часа игра на „Род Лейвър Арина“ в Мелбърн. Кириос излезе на корта с фланелка на загиналия в катастрофа баскетболен идол Коби Брайънт.

Рафа взе първия сет с пробив за 3:1, който му беше достатъчен. В следващият пък Кириос направи брейк за 3:1 и после изравни частите.

Третият сет беше изключително драматичен. В него се стигна до тайбрек. Надал сервираше за успеха при 6:5 точки, но допусна двойна грешка. След това обаче тенисистът от Канбера също направи двойна грешка и предаде сета.

Това се отрази на психиката на 24-годишния австралиец и испанският левичар го проби, при това на нула, за 2:1 в следващата част. При 5:4 Рафа сервираше за място на четвъртфиналите. Нервите взеха връх и испанецът направи двойна грешка за 15:40 и след това Кириос върна пробива. В следващия гейм пък австралиецът попадна в ситуация 15:40, но се измъкна и взе подаването си.

Стигна се до нов тайбрек. В него водачът в световната ранглиста беше по-уверен и заслужено го спечели, а с това и мача.

Рафа записа 64 печеливши удари (12 аса) срещу 27 непредизвикани грешки. Кириос направи 50 уинъра (25 аса) при 43 грешки.

В следващия кръг Надал ще играе с австриеца Доминик Тийм, срещу когото води с 9-4 победи. За последно двамата играха на финала на „Ролан Гарос“ през юни 2019 година.

В друг двубой седмият поставен Александер Зверев победи с 6:4, 6:4, 6:4 Андрей Рубльов от Русия за малко по-малко от час и половина игра и за първи път се класира на четвъртфинал в Мелбърн.

Германецът направи четири пробива в срещата, като не допусна съперникът да стигне до брейк пойнт. Зверев очаква в следващия кръг Стан Вавринка.

Саша е спечелил и двата мача срещу 34-годишния швейцарец, но последният беше през 2017-а в Маями./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати