Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Наредиха Акрапович до Тухел и Клоп

Спорт

Наредиха Акрапович до Тухел и Клоп

Наредиха Акрапович до Тухел и Клоп - Tribune.bg
Снимка:

Най-тиражният вестник в Германия "Билд" публикува вчера голям материал със заглавие "Треньорският космос Майнц".

В него се обяснява, че от школата на скромния немски тим са излезли не само изключителни имена като Юрген Клоп и Томас Тухел, станали европейски шампиони, но и редица други специалисти, работещи в Германия и в цяла Европа. Информацията е предадена от "Мач Телеграф".

Като един от тези треньори е посочен и Бруно Акрапович, който направи чудеса с Локомотив Пловдив, но бе уволнен след кратък престой в ЦСКА.

"53-годишният Бруно Акрапович играе за Майнц от 1995 до 1998 година. Работи като треньор в Хърватия, Гибралтар и Северна Македония. До март той работи в България за традиционен клуб като ЦСКА", пише "Билд".

"В Майнц са израснали десетки треньори, които в момент водят елитни отбори, и още поне толкова, които са начело на втородивизионни тимове в Германия или чужбина. Причината за тази генерация от специалисти е визионерът Волфганг Франк. Починалият през 2013 година треньорски гуру учеше играчите на пресинг, като в тези редици бе и самият Клоп. Много важен момент е, че той ги учеше да мислят като треньори", разказва шефът на Майнц Кристиан Хайдел.

Изброяват се също така имената на Марко Розе, който пое Борусия Дортмунд, Сандро Шварц, който е начело на Динамо Москва, Торстен Либеркхнехт (Дуисбург) и Дейвид Вагнер, който вкара Хъдърсфийлд във Висшата лига.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети