Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Наско Сираков: Не са ми обещали акциите, но съм готов да ги взема

Спорт

Наско Сираков: Не са ми обещали акциите, но съм готов да ги взема

Наско Сираков: Не са ми обещали акциите, но съм готов да ги взема - Tribune.bg
Снимка:

"Това, което се случи в сряда, беше подигравка с името на Апостола", казва той

Наско Сираков поиска акциите на Левски и каза, че е готов да вземе мажоритарния пакет акции - нещо, което вече е заявил пред собствениците на "Левски" - Васил Божков и съдружника му Георги Попов.

"Аз го заявих в четвъртък на г-н Васил Божков, в петък и на Георги Попов - че съм готов да получа акциите на "Левски". Това мое решение да се обадя дойде след това, което се случи в сряда. Това, което се случи в сряда е може би най-ужасното в историята на "Левски". Подигравка с името на Апостола и на тези момчета, които създадоха "Левски" преди 106-години. Подигравка с легендите. Подигравка с мен, с Гонзо, с тези, които са сега", каза Сираков пред БТВ.

Той обаче подчертава, че не е получил обещание, че това ще се случи.

"На мен не ми е обещано, че акциите ще ми бъдат прехвърлени.лагам каруцата пред коня... Акциите могат да стоят така един, два месеца. Умолявам настоящите собственици да вземат бързо решение. Да има човек, който да носи акциите. "Левски" има активи - футболисти, телевизионни права, приходи от билети... В пандемията са събрани над 840 000 лв. от билети и карти! Срамно ми е да си помисля да ходя да моля премиера за държавни кредити. Той да не е банкова институция? Може да помогне само с логистика. Това е най-добре приетият политик в Европа. Защо някой не го помоли за такава помощ? Трябва да си прехапя езика, за да искам пари за дълговете ни", подчерта той.

"Акциите не могат да бъдат оръжие. Те са инструмент. За доброто на "Левски". Това ме накара да се обадя на Васил... Аз нямам работа да разговарям с премиера на България. Знаех, че той няма да вземе акциите. Той няма право. Чувствах, че това ще стане. Винаги е казвал, че е фен на "Левски", но влиза в конфликт на интереси, ако вземе акциите. Бях убеден, че няма да го стори. "Левски" не е създаден да се спасява, а да побеждава. Нищо не можем да направим за спасението на клуба без акциите... Да кажа на Васил и Жоро, че те направиха много през тази една година. "Левски" за първи път, във финансово отношение, намали дълговете. От 32 на 16 млн. лв. Това е фантастичен финансов резултат. Сега нека направят последната крачка, за да останат завинаги в сърцата на привържениците. Дали ще са при мен акциите, дали ще отидат при когото и да било от ветераните. И няма да спасяваме, а ще успяваме с "Левски"! коментира още Сираков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати