Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Националите до 14 г. започват участие в Европейските отборни купи

Спорт

Националите до 14 г. започват участие в Европейските отборни купи

Националите до 14 г. започват участие в Европейските отборни купи - Tribune.bg
Снимка:

България ще бъде в състав Ангела Ганева, Йоанна Радулова и Емилия Любенова с треньор Христо Боянов

От 30 юни до 2 юли националните отбори на България до 14 г. ще участват в турнири от Европейската отборна лятна купа.

Надпреварата при девойките ще се проведе на кортовете в парк „Бачиново" в Благоевград. Първенството ще бъде организирано от община "Благоевград", БФТенис и ТК „Мачпойнт". По този начин за първи път български отбор ще има възможността да бъде домакин на европейска зимна и лятна купа в рамките на една година. През месец февруари Пловдив прие мачовете от Европейската отборна зимна купа за девойки до 14 г. Този турнир ще бъде осъществен благодарение на добрата работа и огромното съдействие на община „Благоевград". Така Благоевград ще бъде домакин за първи път на турнир от такъв ранг.

България ще бъде в състав Ангела Ганева (ТК "Кристи", гр.Дряново), Йоанна Радулова (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) и Емилия Любенова (ТК "Пловдив 1981", гр.Пловдив) с треньор Христо Боянов, съобщава Българската федерация по тенис.

Освен нашите момичета в турнира ще участват тимовете на Австрия, Италия, Полша, Румъния, Сърбия, Испания и Турция.

Юношите до 14 г. ще участват на турнир от Европейската лятна купа във Веска (Чехия). България е в състав Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково), Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) с треньор Алекс Мартински.

Освен нашите момчета за първите две места ще се борят отборите на Австрия, Босна и Херцеговина, Чехия, Израел, Русия, Сърбия и Словакия.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тенис, БФТенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп