Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Националите до 18г. са на полуфинал на Евроволей 2020

Спорт

Националите до 18г. са на полуфинал на Евроволей 2020

Националите до 18г. са на полуфинал на Евроволей 2020 - Tribune.bg
Снимка:

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18 години, воден от Мартин Стоев, се класира на полуфиналите на европейското първенство в Италия. Младите "лъвчета" надиграха категорично връстниците си от Турция с 3:0 (25:23, 25:19, 25:20) във втория си двубой от група I на надпреварата, изигран в Марсиковетере. Победата бе факт за 74 минути.

Българският тим взе реванш за загубата в квалификацията през януари, когато "полумесеците" се наложиха с 3:1 гейма.

Родните представители са на върха на класирането с 6 точки (2 победи). По-късно тази вечер е мачът между домакините и Белгия, но дори чиста победа на младите италианци ще ги остави на втора позиция.

Волейболистите от южната ни съседка започнаха уверено, след което нашите момчета успяха да наваксат и да обърнат резултата. В следващите минути двата отбора се движеха близо един до друг, като играта бе на амплитуди. В крайна сметка обаче "лъвчетата" затвориха гейма в своя полза.

Следващата част бе изцяло под диктовката на момчетата на Мартин Стоев, които се откъснаха още от началото. До края те не срещнаха проблеми и увеличиха аванса си.

Третият последен гейм стартира равностойно, на терена се появи Владимир Гърков. "Трикольорите" излязоха подобаващо от ситуацията и застанаха пред съперника. В ключовите моменти отново имаше интрига, но българските волейболисти дръпнаха с добра разлика и записаха втория си категоричен успех.

Топреализатор на срещата бе Георги Татаров с 19 точки (1 ас, 2 блокади), 16 добави Александър Николов (2 аса). За Турция Джан Коч се разписа с 8 точки, толкова реализира и Берк Дилменлер (1 ас, 1 блокада).

В сряда (9 септември) България излиза срещу Италия от 21:00 ч. б.в., а Турция играе срещу Белгия три часа по-рано.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети