Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Националите ще играят в Дъблин заради коронавируса

Спорт

Националите ще играят в Дъблин заради коронавируса

Националите ще играят в Дъблин заради коронавируса - Tribune.bg
Снимка:

УЕФА явно не е запозната с твърденията на българските „специалисти", че коронавирус не съществува, и ще премести първия мач на националите в Лигата на нациите срещу Ирландия в Дъблин.

„Това е единият ва­риант. Другият е да се играе на неутрален те­рен, защото в момента това да се случи в София е невъзможно", твърди временният изпълните­лен директор на ирланд­ската федерация Гари Оуен.

Двубоят трябва да е в София на 3 септември. Три дни по-късно ир­ландците приемат Фин­ландия, което няма как да се случи, защото под­лежат на карантина при завръщането си в Дъ­блин. Повечето държави на континента също така имат рестрикции за пъ­тувания от България, след като след отслабва­нето на мерките под на­тиска на „специалистите" заразата плъзна с пълна сила у нас.

По принцип УЕФА обяви, че в евротурнири­те има неутрални стадио­ни в Полша, Унгария, Гърция и Кипър, които ще бъдат предоставени за мачовете, ако има про­блеми за пътуването.

Решението трябва да се вземе в четвъртък, ка­то тогава ще има поред­ната видеовръзка с всич­ки 55 национални феде-реции в Европа, за да бъдат взети решенията.

УЕФА обяви и датата на първия мач на „Лудо­горец" в Шампионската лига. Разградчани ще играят на 19 август от 21 часа българско време на градския стадион в Подгорица срещу „Будучност". Поне към момен­та проблеми с този дву­бой откъм коронавирус няма, като в България карантина за Черна гора няма.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати