Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Националите загубиха с 0:1 от Беларус в контрола

Спорт

Националите загубиха с 0:1 от Беларус в контрола

Националите загубиха с 0:1 от Беларус в контрола - Tribune.bg
Снимка:

Дмитрий Подстрелов вкара единствения гол в мача

Националният ни отбор по футбол отстъпи с 0:1 на Беларус в неофициална контролна среща, която би трябвало да е последна подготовка преди решителния бараж по пътя към Евро 2020 с Унгария. Дмитрий Подстрелов вкара единствения гол, като това е и трета победа за бившата съветска република над нашия отбор в историята.

Беларусите трябваше да се лишат от двама футболисти точно преди началото, след като Максим Скавиш вдигна температура, а Иван Бахар се контузи и се прибра преди мача у дома си.

Нашите създадоха две голови положения още преди да изтече и 1 минута, като най-напред Димитър Илиев стреля, но вратарят Хаткевич, който днес дебютира, спаси. Стражът на Ислоч (Минск) за втори път спаси мрежата си, след като особено опасно проби Исмаил Иса- почти разстреля стража от упор, но Хаткевич отново спаси.

В 15-ата минута Беларус излезе напред в резултата при първото си преминаване на центъра. Атака на Лисакович и Корзун затрудни максимално Турицов, Занев и Велков, топката от рикошет попадна в Дмитрий Подстрелов и той от въздуха прониза вратаря Георги Георгиев.

B края на първото полувреме нашите отново вдигнаха оборотите и натиснаха. В 38-ата минута отново Хаткевич излезе извън пределите на наказателното поле и изби топката пред излизащия сам срещу него Иса. В 41-ата минута пок Хаткевич изби в корнер, а малко по-късно и гредата му беше помощник. В следващата минута стражът изби топката с върха на пръстите си при удар на Спас Делев, топката кацна на горната греда и излезе в корнер.

С влизането на Тодор Неделев на мястото на Димитър Илиев схемата на България се промени, но нашите продължиха с по-атакуващата си игра от противника. След неточни удари на Иса и Делев, в 70-ата минута Георги Миланов получи топката пред дъгата, обърна се и стреля, но кълбото мина малко над гредата. В 72-ата минута беларусите можеха да стигнат до втори гол, след като разгърнаха контраатака. Яблонски подаде на останалия сам срещу вратаря Подстрелов, който обаче прати топката от 6-7 метра високо над вратата. В 86-ата минута Беларус отново можеше да вкара, но ударът с глава на Никита Степанов беше спасен от вратаря Георгиев./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати