Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Националките U18 загубиха от Япония в последния си мач от групата на световното

Спорт

Националките U18 загубиха от Япония в последния си мач от групата на световното

Националките U18 загубиха от Япония в последния си мач от групата на световното - Tribune.bg
Снимка:

Волейболистките ни завършиха на четвърто място в крайното класиране с 5 точки, след 2 победи и 2 загуби

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 18 години отстъпи на Япония с 1:3 (20:25, 23:25, 25:20, 8:25) в последния си мач от предварителна група D на световното първенство в Кайро (Египет). Така младите ни националки, водени от Стоян Гунчев, допуснаха втора поредна загуба в своя поток и завършиха на четвърто място в крайното класиране с 5 точки, след 2 победи и 2 загуби, информира Българската федерация по волейбол.

Първенец е съставът на Япония с четири победи и 11 точки. Втори приключи тимът на Перу с две победи, две загуби и 7 точки. Трети са представителките на Турция със същия актив, но по-лоша геймова разлика.

Регламентът на световното предвижда първите четири тима да продължат напред към 1/8-финалите на шампионата. Две по две групите се кръстосват като се играе по схемата 1-4 и 2-3.

България ще излезе срещу победителя от група С, който най-вероятно ще бъде Русия, която по-късно тази вечер ще изиграе последната си среща в групата срещу Румъния. Двубоят от 1/8-финалите на България ще бъде утре (10 септември) от 18:30 часа българско време.

Най-резултатна за България бе Мария Йорданова с 16 точки (3 аса, 1 блокада), Мила Илиева добави 7 точки (1 ас, 3 блокади). За победата на Япония Йошино Нишикава бе реализатор с 18 точки (1 ас, 2 блокади), 13 реализира Юкико Уада (1 ас).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети