Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Националните отбори на България подкрепиха инициативата "Избери живота"

Спорт

Националните отбори на България подкрепиха инициативата "Избери живота"

Националните отбори на България подкрепиха инициативата Избери живота - Tribune.bg
Снимка:

Юношеските национални отбори на България до 17 и до 19 години се включиха в мащабната кампания „Избери живота“. Инициативата е насочена срещу употребата на алкохол и наркотични вещества, както и срещу агресията на пътя – а преди днешните си приятелски двубои съответно срещу Словакия и Словения, отборите на селекционерите Йордан Петков и Ангел Стойков излязоха на терена със специално брандирани фланелки и позираха с банер с призив „Избери живота“.

Кампанията, стартирала символично в навечерието на Международния ден на младежта – 12 август, е провокирана от зачестилите инциденти на пътя, много от които – с фатален край. Подкрепа за каузата вече заявиха редица спортни величия, а двубоят от Първа професионална лига между Ботев (Враца) и Спартак (Варна) също започна с призив за повече внимание и отговорност при шофиране.

Част от футболистите на България U17 и България U19 записаха и индивидуални видеопослания с апел за безопасно поведение на пътя.

Двата приятелски мача България U17 -Словакия U17 и България U19 - Словения U19 бяха излъчвани в Youtube канала на Българския футболен съюз.

Видео от срещите можете да видите тук:

Повече информация за инициативата можете да намерите тук


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати