Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Националните селекционери и звезди от миналото ще играят мач с благотворителна кауза

Спорт

Националните селекционери и звезди от миналото ще играят мач с благотворителна кауза

Националните селекционери и звезди от миналото ще играят мач с благотворителна кауза - Tribune.bg
Снимка:

Българският футболен съюз подкрепи инициативата на фондация „Trace за хората“ за набиране на средства за изграждането на паметник на братята просветители и първоучители св. св. Кирил и Методий в град Цариброд, Сърбия.

Монументът ще бъде изграден пред сградата на едноименната местна гимназия, в която 240 деца се обучават на майчиния си език – български.

В благотворителната кауза БФС се включва чрез организирането на демонстративен футболен мач между сборен отбор от славни български ветерани и женския футболен гранд на Сърбия – Трейс Машинац, град Ниш. Двубоят ще се състои на 16.05.2021 г., неделя, от 16:00 ч. в Национална футболна база „Бояна“, като ще бъде съпътстван от тържествена програма и аукцион за набиране на средства.

В състава на България участие ще вземат националните селекционери на мъжкия, младежкия и юношеските ни гарнитури до 19 и до 17 г. – Ясен Петров, Александър Димитров, Ангел Стойков и Йордан Петков, както и изтъкнати играчи от близкото минало като Емил Костадинов, Даниел Боримиров, Гошо Гинчев, Георги Иванов-Гонзо, Елин Топузаков, Росен Кирилов, Христо Йовов и др.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети