Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Най-интересното от деветия ден на Евро 2020

Спорт

Най-интересното от деветия ден на Евро 2020

Най-интересното от деветия ден на Евро 2020 - Tribune.bg

Испания остана без победа на Европейското първенство по футбол това лято, след като записа второ поредно равенство

Този път „Ла Фурия“ направи 1:1 с Полша, след като на старта фиксира 0:0 с Швеция, така че е пред сензационно отпадане още в груповата фаза, ако не спечели последния си мач от поток „Е“ срещу Словакия.

В събота вечер момчетата на Луис Енрике отново не убедиха с играта си, пропуснаха дузпа в Севиля и в крайна сметка трябваше да се задоволят с ремито.

Те откриха резултата чрез Алваро Мората в 25-ата минута, ала в 54-ата капитанът на поляците Роберт Левандовски изравни с глава и донесе на „дружина полска“ първа точка от Евро 2020.

Германия пък постигна първата си победа, след като обърна и разгроми в Мюнхен с 4:2 настоящия шампион Португалия в зрелищен сблъсък.

Срещата на „Алианц Арена“ ще остане в историята, защото Кристиано Роналдо постави пореден рекорд.

Евро 2020Евро 2020

Той се превърна в единствения футболист с минимум 3 попадения на 3 различни форума на Стария континент, докато отборът на Португалия стана първият, вкарал си два автогола в рамките на един мач от еврофинали.

„Мореплавателите“ сториха това в рамките само на 4 минути, между 35-ата и 39-ата, докато след паузата Бундестима наниза още две бързи попадения (в 51-ата и в 60-ата), за да триумфира в края.

Точни след почивката бяха Кай Хаверц и Робин Госенс за германците, както и Диого Жота за Португалия.

Така победителите се реваншираха за лошото начало и загубата от световния шампион Франция на старта в група „F”, а освен това записаха пети пореден успех над съперника си и вече имат 3 точки, с колкото е и той.

Лидерът Франция е с 4, след като не можа да победи по-рано през деня аутсайдера в потока Унгария и стигна само до 1:1.

Евро 2020Евро 2020


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети