Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Недев, Димитров и Глушкова на финал на международния турнир до 18 години в Санта Марина

Спорт

Недев, Димитров и Глушкова на финал на международния турнир до 18 години в Санта Марина

Недев, Димитров и Глушкова на финал на международния турнир до 18 години в Санта Марина - Tribune.bg
Снимка:

При девойките шампионки станаха Елена Кралева и Стела Пеева

Диан Недев срещу Васил Димитров и Денислава Глушкова срещу туркинята Йозлем Услу са финалите на сингъл на международния турнир до 18 години „Санта Марина Джуниър Къп" от календара на международната федерация по тенис ITF, който продължава до утре на кортовете на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол.

Водачът в схемата при юношите Диан Недев продължи убедителното си представяне в турнира с категоричен успех над поставения под №3 Драгош Петре Попеанга с 6:1 6:1, а четвъртият поставен Васил Димитров се наложи над младата руска звезда и №2 в схемата Константин Женов с 6:4 6:3. Двамата българи достигнаха до финала без загубен сет.

Първата поставена в схемата Денислава Глушкова разгроми Дога Акюрек (Турция) с 6:2 6:1 и се класира за финала със само девет загубени гейма в четирите си мача досега срещу тенисистки от Румъния, България, Украйна и Турция. За трета поредна година Глушкова ще играе финал на „Санта Марина Джуниър Къп" срещу турска тенисистка. Този път това е №2 в схемата Йозлем Услу, която се наложи днес над Михаела Цонева с 6:4 6:1.

Финалите са утре от 10:00 ч. на първите два корта на Тенис център Санта Марина.


Днес се изиграха финалите на двойки, които бяха с изцяло българско участие. При юношите шампиони станаха Васил Димитров и Веселин Киселков, които победиха Драгомир Драганов и Диан Недев с 6:4 6:0.

При девойките шампионки станаха Елена Кралева и Стела Пеева след успех с 6:2 6:4 над Лия Каратанчева и Мирела Шкумбова, съобщава Българската федерация по тенис.

Призьорите бяха наградени от изпълнителния директор на „FPI Hotels & Resorts" Никола Петков.

„Санта Марина Джуниър Къп" е предпоследният международен турнир за годината в богатия календар на Тенис център „Санта Марина". През следващата седмица тук ще се проведе и турнир за жени от календара на ITF с награден фонд 15 000 долара. По-рано през годината пък имаше международен турнир и за мъже с награден фонд 15 000 долара, международен турнир за юноши и девойки до 14 години на европейската федерация Тенис Европа, както и редица държавни турнири от календара на БФТ, от веригата „Киндер +", множество турнири за деца и любители. Календарът на Тенис център „Санта Марина" се провежда със съдействието на Община Созопол и на БФТ.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище „Санта Марина" в Созопол разполага с 8 твърди корта с фантастична гледка към морето. В последните четири години в тенис курорта са проведени над 50 престижни национални и международни състезания, в които са участвали над 1000 състезатели от повече от 50 страни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети