Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Нестеров загуби на финала на двойки на US Open при юношите

Спорт

Нестеров загуби на финала на двойки на US Open при юношите

Нестеров загуби на финала на двойки на US Open при юношите - Tribune.bg

Пьотр Нестеров загуби на финала на двойки в юношеския турнир на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Нестеров и партньорът му Вячеслав Белински (Украйна), поставени под номер 8, претърпяха поражение в мача за трофея от Макс Вестфал (Франция) и Колман Вон (Хонконг) с 3:6, 7:5, 1-10 за 68 минути.

Българинът и украинецът изостанаха с 2:5 в първия сет и го загубиха с 3:6. Драмата във втората част започна след 4:4. Нестеров и Биелински стигнаха първи до пробив за 5:4, но веднага допуснаха ребрейк за 5:5. Нестеров и Биелински отново пробиха и поведоха с 6:5. Този път те успяха да затворят сета в своя полза и така се стигна до шампионски тайбрек. В него Вестфал и Вонг победиха с 10:1 точки.

Припомняме, че Нестеров стигна до четвъртфиналите в турнира на сингъл. Това е пореден страхотен успех за 18-годишната ни тенис надежда. Преди два месеца Нестеров стана вицешампион при юношите на Европейското лично първенство до 18 г. в Клостерс (Швейцария).

През 2018 г. Пьотр пък беше избран за тенисист номер едно на Европа до 16 г. Нестеров е състезател на „ТК Черно море Елит" гр. Варна с личен треньор Кристиян Илиев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати