Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Невероятен успех! Ивет Горанова позлати България

Спорт

Невероятен успех! Ивет Горанова позлати България

Невероятен успех! Ивет Горанова позлати България - Tribune.bg
Снимка:

21-годишната Ивет Горанова спечели олимпийската титла в карате до 55 кг след поредна блестяща победа - 5:1 - над украинката Анжелика Терлюга.

От 2008 година насам българските почитатели на спорта и на олимпийските игри съжаляваха, че нямаме олимпийски шампиони, то вече златният медал е факт, благодарение на каратистката от Плевен. Дебютантката на Игрите в Токио 2020 демонстрира безапелационна доминация през целия турнир, победи всичките си съперници и заслужено триумфира.

Българката получи физически проблем след получен ритник в гърдите от земя на Терлюга, което наложи няколко секунди отдих. Медицинските и официалните лица също обградиха Ивет, която получи известно време за почивка. Веднага след рестартирането двете си размениха по един удар с ръка - “юко” - което направи резултата 1:1. Момент по-късно обаче ново такова попадение даде аванс 2:1 на българката, която получи и предимство при евентуално равенство впоследствие.

Минута и половина преди края имаше основание за “ипон” в полза на Горанова, но точки не бяха присъдени. Като цяло двете демонстрираха изключителна активност и на съдиите също не беше лесно да оценят всяка техника. Българският щаб поиска видео преразглеждане, но “ипон” не бе присъден за крак в главата.

76 секунди преди края обаче вече Ивет записа попадение с контриращ крак в тялото и получи оценка “вадзари”, за да поведе с 4:1. Горанова обаче изчерпа позволените три излизания от очертанията при 20 оставащи секунди, като атаките на украинката бяха неистови. Вместо това нов контриращ удар, този път с водещата лява ръка, увеличи аванса на Ивет на 5:1. Това се оказа решително за изхода от сблъсъка и олимпийската титла за България!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

иво ГОЛЯМ УСПЕХ , ИВЕ , Б Л А Г О Д А Р И М ТИ , И МНОГО ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ ЗА НАПРЕД !!!
05.08.2021 15:37 / Отговор
Ипонов Прекрасен ден за българската демокрация!
Голяма работа са каратето и неговите следовници...
05.08.2021 15:43 / Отговор
Тартаковер Искрени поздравления. Това е сигурен знак от Съдбата, че България се е оттърсила от теглото на ГЕРБ и Тулупа. Последният ни златен олимпийски медал беше преди Тулупа да започне да краде и съсипва държавата, включително и спорта с крадливите си слуги.
Сега с неговото изхвърляне, може бавно да започне възраждането. Историята върви напред.Без значение коментарите с пяна на уста, от ретроградни идиоти.
05.08.2021 17:56 / Отговор
Факт! Хейтъре гнусен, постиженията на тази олимпиада са резултат от управлението и политиката на ГЕРБ в областта на спорта. Те се коват с години. Да не би служебното правителство на пРезидента за 2 месеца да е направило нещо?!? Но ти го знаеш това, но за теб е важно, както винаги, да хейтиш с тъпи фалшиви повръщни.
05.08.2021 20:56

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати