Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Невероятна Боряна Калейн и сребро за България в индивидуалния турнир по художествена гимнастика - (СНИМКИ)

Спорт

Невероятна Боряна Калейн и сребро за България в индивидуалния турнир по художествена гимнастика - (СНИМКИ)

Невероятна Боряна Калейн и сребро за България в индивидуалния турнир по художествена гимнастика - (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:

Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя от олимпийския турнир по художествена гимнастгика в Париж!

Състезателката на Мариана Памукова направи най-доброто сътезание в своята кариера и заслужено стигна до така жадувания медал. 

С това класиране Боряна Калейн изравни постижението на Адриана Дунавска от Игрите в Сеул 1988 година - сребърен медал. 

Европейската шампионка за 2023 година изигра изключително своите съчетанията и събра сбор от 140.600 точки, след 35.850 точки за съчетанието с обръч, 36.450 точки за това с топка, 34.550 точки за композицията с бухалки и 33.750 точки за изпълнението и с лента.

 Боряна Калейн завоюва сребърен медал в индивидуалната надпревара на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Париж.

Родната грация завърши с общ сбор от 140.600 точки. Тя получи втора по сила оценка на обръч и топка съответно 35.850 и 36.450 и трети на бухалки – 34.550. На последния уред – лента, Калейн беше и най-добра с оценка 33.750 точки.

Другата ни представителка на Игрите в Париж – Стилияна Николова, не успя да мине квалификациите в многобоя, оставяйки 11-а. Среброто на Калейн пък е второ за България от Олимпийски игри в индивидуалното след това на Адриана Дунавска от Сеул 1988.

Утре е финалът при ансамблите. Нашите момичета в състав Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева влязоха в спора за разпределението на медалите с най-добър резултат в квалификацията от 70.400 точки. Финалът започва в 15:00 часа българско време.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети сребро, Париж 2024
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети