Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Невероятни! Най-малко седем медала за България от европейското в Минск

Спорт

Невероятни! Най-малко седем медала за България от европейското в Минск

Невероятни! Най-малко седем медала за България от европейското в Минск - Tribune.bg
Снимка:

Ансамбълът със сребро, Катрин Тасева – с два медала, имаме финалисти и в джудото и самбото

Джудистът и знаменосец на делегацията ни в Минск Ивайло Иванов и самбистката Мария Оряшкова достигнаха до финалите на европейското първенство. И двамата ще се борят за златото тази вечер.

След бронзовите отличия на Цветелина Цветанова в категория до 48 килограма в самбото и на Антоанета Бонева на 10 метра въздушен пистолет в стрелбата, Катрин Тасева ни извоюва сребро във финала на топка на турнира по художествена гимнастика.

Българката, която вчера завърши шеста в многобоя, днес изигра отлично съчетанието си на топка и получи оценка от 21.400 точки (12.9 за трудност).

Вторият медал на Тасева дойде в надпреварата на лента, където тя извоюва бронзово отличие. Възпитаничката на Бранимира Маркова и Силвия Стойнева изигра по най-добрия начин новото си съчетание на лента и получи оценка от 20.450 точки за третото място.

Във финала на бухалки Тасева завърши четвърта с 20.800 точки.

Момичетата от ансамбъла в състав Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова, взривиха залата в Минск с композицията си и получиха оценка от 26.800 точки (19.200 т. за трудност), макар че допуснаха една грешка.

Така грациите на Весела Димитрова и Михаела Маевска грабнаха среброто на 5 топки и са на временното второ място в генералното класиране.

Първи на топки и в генералното класиране е съставът на Русия, които получиха оценка от 27.300 т., а трети се нареди съставът на Беларус с 26.150 т.

Медалът на гимнастичките е 6-и за днес и общо 7-ми на игрите, след като преди тях Катрин Тасева спечели две отличия, Антоанета Бонева е с бронз в стрелбата, а джудистът Ивайло Иванов и самбистката Мария Оряшкова си осигуриха минимум сребро, като по-късно днес (в 20,11) Оряшкова излиза за титлата. Иванов ще се бори в 17,09 часа утре.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети