Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Невяна Владинова: Можем да вземем две олимпийски квоти

Спорт

Невяна Владинова: Можем да вземем две олимпийски квоти

Невяна Владинова: Можем да вземем две олимпийски квоти - Tribune.bg
Снимка:

Очаквах повече от тази година, споделя гимнастичката

“Догодина имаме световно първенство, на което трябва да вземем две квоти. Това е най-важното за следващата година”. Това е целта за 2019 г., която гимнастичката Невяна Владинова очерта.

"Олимпийските игри са веднъж на 4 години и се предполага, че това е най-силното състезание. Бях в Рио и за мен това беше най-интересното състезание, защото срещах не само гимнастички, а всички най-добри спортисти на света. Най-престижното е това състезание. Догодина имаме световно първенство, на което трябва да вземем две квоти. Това е най-важното за следващата година. Можем, стига да сме здрави и да работим", заяви Владинова пред БТВ.

Затова и за следващата година планът е да имаме добро представяне на световното първенство в Баку, Азербайджан и две квоти за българските индивидуалистки за олимпийските игри в Токио 2020 г.

Една от най-добрите български представителки в художествената гимнастика изпраща 2018 г. без големи постижения, но с научен нов урок. Тя спомогна за второто място на родните грации в отборното класиране на световното първенство в София през септември 2018 г., но контузии ѝ попречиха да разкрие пълния си потенциал.

"Не ми е най-силната година. Малко повече очаквах от нея. Започна трудно с две сериозни травми, но все пак това е част от спорта и всеки спортист минава през това. Просто на мен ми беше за пръв път и натрупах опит. Ще го погледна като един добър опит и урок за мен", каза Владинова.

2018 г. все пак ѝ донесе отличия в самия край - от демонстративния турнир в Дубай, който завърши наскоро. От там българката се завърна с 5 златни медала и въпреки че конкуренцията не бе голяма, представянето ѝ пред международните съдии бе важно.

"Много внимание се обърна на този турнир. Не омаловажавам нито едно състезание, но там нямаше много конкуренция. Но пък имаше съдии, които съдийстват на международната сцена и на световните първенства, така че беше важно. Като цяло беше състезание, което, ако не бях спечелила, щеше да ме е срам да се върна. Имаме нужда от турнири, в които да играем по-освободено и да се забавляваме", заяви тя.

 

 


 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети