Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Невяна Владинова за своя незабравим момент в спорта

Спорт

Невяна Владинова за своя незабравим момент в спорта

Невяна Владинова за своя незабравим момент в спорта - Tribune.bg
Снимка:

„Усетих как на килима сме само аз, лентата и музиката“, споделя талантливата българска гимнастичка

Ще разкажа и аз един от любимите си моменти в спорта. Те наистина са много, но някой ден, когато се оттегля ще се върна за тях там някъде, в миналото, разказва Невяна Владинова пред „Красивата страна на спорта“.

„Сега ще ви споделя за Световната купа в София 2016 г., когато спечелих и първия си медал от такъв форум. Това беше поредната постигната цел и разбира се бях много щастлива, но това не е първото хубаво нещо, с което свързвам този момент. Обожавам да играя пред родна публика в “Арена Армеец”. Както обикновено подходих много отговорно към състезанието. Изиграх силен многобой и се класирах за всичките четири финала.

В деня на финалите, знаейки, че съм близо до медалите, още повече се мотивирах да съм безупречна. Дадох всичко от себе си (или поне така си мислих тогава). Изиграх силно, смело и без груби грешки обръча, топката и бухалките. Оценките обаче не стигнаха за медали. Нямаше време за разочарование.

Ядосах се, но на себе си! Казах си “Трябва още нещо”. Подготовката ми с лентата премина по-скоро статично. Не пробвах почти нищо. Г-жа Ангелова (Ефросина) и г-жа Брани (както я наричаме ние) дори бяха малко притеснени какво ще изиграя, но ми се довериха и ме оставиха да се подготвя по моя си начин. Бях сигурна, че си мога всичко и предпочетох да събера сили.

Когато дойде моят ред, както обикновено преди да изляза, г-жа Брани ми каза да не слушам публиката (а тя беше наистина силна) и да и се радвам, когато си изиграя съчетанието. Тогава, може би за пръв път разбрах какво иска да каже тя. Усетих как на килима сме само аз, лентата и музиката. Не виждах друго, не чувах друго. В средата на съчетанието започнах да усещам как с всеки следващ елемент се самозапалвам. Когато стигнах до финала усетих, че ми се плаче от емоции, хубави емоции и всъщност пуснах сълза. Това за неемоционaлен човек като мен си е събитие.

Когато чаках оценката си на “Kiss and cry” дивана, бях толкова щастлива, че дори не забелязах тройката (класирането) в горния десен ъгъл на монитора. Връщайки се на тренировъчния килим при треньорките видях как подскачат от щастие. Казах си “Чак пък толкова”. Когато стигнах при тях, г-жа Ангелова ми каза “Браво мама, видя ли, че стана”. Попитах “Какво?”. Тогава г-жа Брани каза “Имаме медал!” и аз чак тогава разбрах!

Така помня първия си медал от Световна купа! Благодаря на всички, които бяха част от този незабравим момент!” 

НЕВЯНА ВЛАДИНОВА пред Красивата страна на спорта

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети