Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Невяна Владинова за своя незабравим момент в спорта

Спорт

Невяна Владинова за своя незабравим момент в спорта

Снимка:

„Усетих как на килима сме само аз, лентата и музиката“, споделя талантливата българска гимнастичка

Ще разкажа и аз един от любимите си моменти в спорта. Те наистина са много, но някой ден, когато се оттегля ще се върна за тях там някъде, в миналото, разказва Невяна Владинова пред „Красивата страна на спорта“.

„Сега ще ви споделя за Световната купа в София 2016 г., когато спечелих и първия си медал от такъв форум. Това беше поредната постигната цел и разбира се бях много щастлива, но това не е първото хубаво нещо, с което свързвам този момент. Обожавам да играя пред родна публика в “Арена Армеец”. Както обикновено подходих много отговорно към състезанието. Изиграх силен многобой и се класирах за всичките четири финала.

В деня на финалите, знаейки, че съм близо до медалите, още повече се мотивирах да съм безупречна. Дадох всичко от себе си (или поне така си мислих тогава). Изиграх силно, смело и без груби грешки обръча, топката и бухалките. Оценките обаче не стигнаха за медали. Нямаше време за разочарование.

Ядосах се, но на себе си! Казах си “Трябва още нещо”. Подготовката ми с лентата премина по-скоро статично. Не пробвах почти нищо. Г-жа Ангелова (Ефросина) и г-жа Брани (както я наричаме ние) дори бяха малко притеснени какво ще изиграя, но ми се довериха и ме оставиха да се подготвя по моя си начин. Бях сигурна, че си мога всичко и предпочетох да събера сили.

Когато дойде моят ред, както обикновено преди да изляза, г-жа Брани ми каза да не слушам публиката (а тя беше наистина силна) и да и се радвам, когато си изиграя съчетанието. Тогава, може би за пръв път разбрах какво иска да каже тя. Усетих как на килима сме само аз, лентата и музиката. Не виждах друго, не чувах друго. В средата на съчетанието започнах да усещам как с всеки следващ елемент се самозапалвам. Когато стигнах до финала усетих, че ми се плаче от емоции, хубави емоции и всъщност пуснах сълза. Това за неемоционaлен човек като мен си е събитие.

Когато чаках оценката си на “Kiss and cry” дивана, бях толкова щастлива, че дори не забелязах тройката (класирането) в горния десен ъгъл на монитора. Връщайки се на тренировъчния килим при треньорките видях как подскачат от щастие. Казах си “Чак пък толкова”. Когато стигнах при тях, г-жа Ангелова ми каза “Браво мама, видя ли, че стана”. Попитах “Какво?”. Тогава г-жа Брани каза “Имаме медал!” и аз чак тогава разбрах!

Така помня първия си медал от Световна купа! Благодаря на всички, които бяха част от този незабравим момент!” 

НЕВЯНА ВЛАДИНОВА пред Красивата страна на спорта  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мрежата

виж още