Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Неяснота относно участието на Джокович в Австралия

Спорт

Неяснота относно участието на Джокович в Австралия

Ще играе ли Новак Джокович на откритото първенство в Австралия в началото на 2022 година?

Това е въпрос, който продължава да се коментира сред тенис експертите с наближаването на надпреварата.

В последните дни отново бащата на Джокович Срджан коментира ситуацията. „Те трябва да решат дали Новак ще бъде допуснат. Той спечели Откритото първенство на Австралия девет пъти и иска да играе, но се нуждае от разрешение. Новак ще направи това, което смята за необходимо и никой няма да му налага мнението“, каза бащата на Ноле.

Директорът на турнира Крейг Тийли заяви, че всички участници трябва да бъдат ваксинирани. „Всеки, който ще участва в надпреварата трябва да е ваксиниран. Ще има много малък процент, много малък процент, на хора, които имат медицински изключения. Всеки играч, привърженик или член на екипа, който бъде тук или е ваксиниран, или има медицинско изключение в Австралийския имунизационен регистър“, каза Тийли.

„Ако Новак се появи в Австралия това би означавало, че той или е бил ваксиниран, или е получил медицинско освобождаване. Това е негов избор по отношение на здравословното му състояние. Няма да го принуждаваме или да го молим да го разкрие“, заяви още Тийли пред Гардиън.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема