Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Нидерландия и Еквадор не се победиха и всичко в група "A" ще се реши в последния мач

Спорт

Нидерландия и Еквадор не се победиха и всичко в група "A" ще се реши в последния мач

Нидерландия и Еквадор не се победиха и всичко в група A ще се реши в последния мач - Tribune.bg

За Нидерландия в 6-ата минута се разписа Коди Гакпо, а за Еквадор Енер Валенсия в 49-ата.

Нидерландия и Еквадор завършиха наравно 1:1 във втория мач от група "А" на Мондиала в Катар. "Лалетата" поведоха бързо в мача, но след почивката южноамериканците успяха да вкарат гол, с който да измъкнат точката и да направят битката за класиране на елиминации много интригуваща. 

Срещата започна страхотно за "лалетата", които поведоха още в 5-ата минута. Дейви Клаасен пресече пас пред наказателното поле на Еквадор и остави топката за Коди Гакпо, който с безпощаден шут от около 15 метра не остави шансове на Ернан Галиндес за 1:0.

В следващите минути играта беше предимно в центъра, като опасности пред двете врати липсваха. В 24-ата минута южноамериканците организираха опасна атака. Топката стигна до Мойсес Кайседо, който опита удар, но топката беше блокирана от Копмайнерс. Малко след това Кайседо навлезе опасно в наказателното поле, но не успя да намери Енер Валенсия.

В 32-ата минута Валенсия получи топката отляво, остана един срещу срещу Дъмфрис, успя да го преодолее и да отправи мощен удар към вратата на Нидерландия, но Нопер успя да се справи и да избие.

В продължението на първата част Валенсия се извиси над всички при центриране на Еступинян и отправи удар с глава, но след рикошет в Аке се стигна до корнер. След неговото изпълнение топката се озова в Кайседо на границата на наказателното поле. Халфът отправи силен удар, а Еступинян отклони топката във вратата. Попадението обаче беше отменено, тъй като Поросо беше пред Нопер и му пречеше. Четири минути след началото на втората част Еквадор изравни. Тимбер сбърка в центъра на терена, което позволи на Еступинян да напредне отляво и да отправи силен удар. Нопер изби, но кълбото се озова във Валенсия, а нападателят на празна врата нямаше как да сбърка. "Лалетата" поисаха засада, но повторенията показаха, че Аке я покрива.

В 59-ата минута гредата спаси Нидерландия. Пресиадо центрира отдясно, а Валенсия отправи силен шут от 12 метра, който беше блокиран от Ван Дайк. Кълбото се озова в Плата, който също мигновено отправи удар, но нацели горната греда.

В добавеното време на мача Нопер сбърка при опит да намери свой съотборник. Топката се озова в Кевин Родргиес, но нападателят не намери очертанията на вратата.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Мондиал 2022

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати