Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Николов, Салпаров и Скримов: Вярваме в класирането на Олимпийските игри в Токио!

Спорт

Николов, Салпаров и Скримов: Вярваме в класирането на Олимпийските игри в Токио!

Николов, Салпаров и Скримов: Вярваме в класирането на Олимпийските игри в Токио! - Tribune.bg
Снимка:

„Нивото е изравнено и трябва да подхождаме максимално концентрирано към всеки мач"

Трима от лидерите на националния отбор на България по волейбол за мъже - Николай Николов, Тодор Скримов и Теодор Салпаров, се обединиха около мнението, че олимпийската квалификация, която ще се проведе във Варна от 9 до 11 август, е най-важното състезание за България през сезона. Те смятат, че е напълно по силите ни да спечелим групата, в която са още отборите на Бразилия, Египет и Пуерто Рико, и да участваме в Токио.

„Целта е ясна. Най-важното състезание е олимпийската квалификация. Мечта за всеки състезател е да попадне на Олимпийски игри. Аз съм бил веднъж и искам да повторя. От отборите, които са на топ ниво, играем най-сполучливо срещу Бразилия. Това не е онази Бразилия отпреди 10-15 години, срещу която излизаш на игрището, за да видиш просто дали можеш да вземеш един гейм. Преди 2 години ги победихме във Варна. Смятам, че отборът, който ще излезе срещу тях през това лято, ще бъде боеспособен и може да спечели групата”, заяви Ники Николов.

„За мен това е последният влак за участие на Олимпийски игри. Трябва да направим всичко възможно да го хванем и ако може да се качим още на първия вагон. След квалификацията във Варна, естествено, има още една възможност, но ми се иска да си свършим работата още през лятото”, допълни Николов.

Теодор Салпаров припомни, че България победи Бразилия в последните два мача от Лигата, които се проведоха във Варна. Той обаче предупреди, че не трябва да се подценява нито един отбор.

„Нивото е изравнено и трябва да подхождаме максимално концентрирано към всеки мач. Защото това ни е ахилесова пета през годините. Бием някой от топфаворитите, а на следващия ден, вместо да си вземем нужното, падаме от по-посредствен отбор. Варна обаче определено е нашият град. Там има харизма и публиката е с нас. Да не забравяме, че и Цецо Соколов ще се присъедини към отбора, след като изпусна два големи форума. От година на година той играе все по-силно. Много млади момчета също направиха добри мачове”, каза Салпаров.

Тодор Скримов също определи класирането на Олимпийски игри за цел №1, но допълни, че не бива да изпускат шансовете си и в другите турнири.

„Основната цел си остава олимпийската квалификация, но България трябва да използва всеки шанс за добро представяне в предстоящите през лятото турнири. Ако ни се отдаде възможност за добро класиране в Лигата на нациите и на Европейското първенство, трябва да се възползваме. Най-важното е да играем добре и да постигнем възможно най-добър резултат на всяко състезание. В момента има малко липса на самочувствие в отбора и ние трябва да си припомним пътя към победата. Радващо е, че атмосферата е добра, има усмивки и ми напомня за времето, когато аз започвах с националния отбор”, каза Скримов.

Той не е играл под ръководството на Силвано Пранди в националния отбор, но сподели, че е чувал само добри отзиви за него. Ники Николов и Теди Салпаров обаче са работил съвместно с Пранди.

Салпаров сподели, че според него през 2009 и 2010 година българите са играли най-грамотния си волейбол.

„Тогава отборът беше на водещите места във всички ранглисти. Не само на сервис и атака, но и на блок и защита бяхме винаги в четворката. Дойде един треньор, който промени мисленето на българина. През 2009 година бяхме най-близо да станем европейски шампион, ако бяхме прескочили Полша. Аз съм от 16 години в този отбор и по това време играехме като един от водещите състави в света”, каза Салпаров и допълни, че Пранди е и изключителен психолог, който знае как да обедини отбора.

Ники Николов пък заяви, че най-голяма трансформация като състезател е направил през 2010 г. именно под ръководството на Силвано Пранди.

„От него научих много неща. Тогава бях млад състезател, който на игрището беше доста спокоен и уверен, защото знаех как трябва да бъдат изпълнени почти всички компоненти на играта. Това беше така, защото получавах точните указания. Това е много важно не само за младите, но и за опитните играчи. Защото има трудни моменти, когато дори опитен състезател може да се изгуби”, каза Николов.

Играчите говориха пред медиите след представянето на официалната екипировка на националните ни отбори Errea.

Българските фенове ще могат да гледат за първи път на живо националите ни с новата им екипировка по време на домакинствата от Волейболната лига на нациите, съобщава Българската федерация по волейбол. Първи на родна земя ще играят националките, водени от Иван Петков. От 21 до 23 май женският национален отбор на България ще играе със САЩ, Белгия и Япония в "Монбат Арена" в Русе в дебютната седмица от Волейболната лига на нациите.

От 14 до 16 юни във Варна в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта мъжкият национален отбор на България ще се изправи срещу Италия, Япония и Австралия.

От 28 до 30 юни в Пловдив в зала "Колодрума" "лъвовете", водени от Силвано Пранди, ще мерят сили с изключително силните отбори на САЩ, Сърбия и Иран.

Билетите за домакинските мачове на българските национални отбори във Волейболната лига на нациите са в продажба онлайн на ticketportal.bg и в партньорската мрежа в страната.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети