Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. „Нощта на шампионите”: Тайбе Юсейн и Владимир Илиев са най-добрите спортисти за 2019 г

Спорт

„Нощта на шампионите”: Тайбе Юсейн и Владимир Илиев са най-добрите спортисти за 2019 г

Нощта на шампионите: Тайбе Юсейн и Владимир Илиев са най-добрите спортисти за 2019 г - Tribune.bg
Снимка:

Тайбе Юсейн и Владимир Илиев са най-добрите спортисти на България за 2019 г. В церемонията “Нощта на шампионите”, организирана от Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор, отличените в седемте категории си разделиха парични премии в размер на 215 000 лв.

За първи път в историята на наградите двама спортисти поделиха премията за номер едно у нас.

„Имах удоволстивето да връча чекове за 25 000 лв. на Тайбе Юсеин и Владимир Илиев. През 2019 г. Юсеин триумфира с европейската титла по борба в категория до 62 кг. Освен това тя спечели сребърен медал от Световното първенство и завоюва квота за Олимпийските игри в Токио. Илиев донесе най-големия успех за мъжкия ни биатлон с второто си място в индивидуалната надпревара на 20 км на Световното първенство в Швеция“, припомни министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„Поздравявам всички наградени за положения труд и за постиженията през изминалата 2019 година. Успехите на нашите спортисти са плод на талант, но и на големи усилия, старание и себераздаване. Благодаря им, че за поредна година с цялото си сърце защитаваха честта на България на международните спортни форуми. Изпратихме една добра година, но можехме и повече. Надявам се, че 2020 ще ни донесе много поводи за радост, за гордост и за самочувствие. Имаме поводи за оптимизъм с поглед към Олимпийските игри в Токио, които вече са на прага ни“, пожела министърът.

„Нощта на шампионите”„Нощта на шампионите”

През 2019 г. млади български спортисти направиха пробив в спортове, в които страната ни няма традиции. Именно заради това съм спокоен за бъдещето на българския спорт. Грижата за младите ни спортисти продължава да е сред основните приоритети на Министерството на младежта и спорта.

Двама специалисти разделиха наградата в категория „Треньор №1 на България“. Премия по 25 000 лв. получиха наставникът на националния отбор по видгане на тежести Иван Иванов и главният треньор на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова. За четвърта поредна година нейните възпитанички Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова са най-добрият отбор у нас. Те получиха премия в размер на 50 000 лв.

„Нощта на шампионите”„Нощта на шампионите”

В категория „Млад спортист №1 на България до 23 години“ за 2019 г. победител е щангистът Божидар Андреев. През миналата година той спечели две европейски титли и бронзов медал от Световното първенство. Андреев и неговият треньор Пламен Братойчев получиха премии по 10 000 лева.

В категория „Млад спортист №1 на България до 18 години“ беше отличена състезателката по фехтовка Йоана Илиева. Тя и треньорът й Ивайло Воденов получиха премии по 10 000 лв.

В категория „Млад спортист №1 на България до 16 години“ за 2019 г. наградата получи плувецът Йосиф Миладинов, който заедно с наставника си Стефан Георгиев получиха чекове за 5000 лв.

В категория “Спортист с увреждания №1 на България” беше награден световният шампион в бягането на 1500 м Християн Стоянов. Неговата премия е в размер на 10 000 лв., а тази на треньора му Евгени Игнатов е 5000 лв.

„По време на церемонията връчих най-високото държавно отличие в областта на спорта “Венец на победителя” на заслужили спортисти, ръководители и деятели. Отличени бяха Кирил Домусчиев, Петър Попангелов, Валентин Михов, Александър Томов, Йото Йотов, Цено Ценов, Таня Богомилова, Александър Александров, Георги Аврамчев и Илия Лалов“, съобщи още Кралев.

Наградите в отделните категории по време на “Нощта на шампионите” бяха връчени от изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов, заместник-председателя на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Боряна Георгиева заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов, заместник-председателя на Българския олимпийски комитет Йорданка Благоева, президента на Европейския съвет по борба и вицепрезидент на Международната федерация по борба Цено Ценов и ректора на Национална спортна академия "Васил Левски" проф. Николай Изов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати