Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Нотингам Форест пречупи Манчестър Юнайтед

Спорт

Нотингам Форест пречупи Манчестър Юнайтед

Нотингам Форест пречупи Манчестър Юнайтед - Tribune.bg

Форест стигна до домакински успех с 2:1

Манчестър Юнайтед загуби с 1:2 гостуването си на Нотингам Форест от 20-ия кръг на Висшата лига. В миналия кръг „червените дяволи“ обърнаха Астън Вила, след като изоставаха с 0:2 на „Олд Трафорд“. Този път обаче не им се получи.

Отново футболистите да Ерик тен Хаг допуснаха първи гол. Николас Домингес се разписа в 64-тата минута. Маркъс Рашфорд изравни в 78-ата, но четири по-късно Морган Гибс-Уайт оформи крайния резултат в полза на домакините.

С успеха Форест се изкачи до 15-ата позиция в класирането с актив от 20 точки. Ман Юнайтед остава седми с 31.

Домакините създадоха първата голова опасност в срещата. В 7-ата минута Крис Ууд бе оставен сам пред наказателното поле. Без да се колебае дълго, той стреля, но покрай вратата на Андре Онана.

Пет минути по-късно Рафаел Варан изправи косите на своите съотборници. Той отклони центриране на Антони Аланга в наказателното поле и за малко да си вкара автогол. За негово облекчение топката не намери мрежата.

До почивката Нотингам беше по-активният отбор. Защитата на „червените дяволи“ обаче не се огъна и почивката дойде при 0:0.

Около час игра след началото късметът покри Нотингам Форест, след като удар на Диого Далот от границата на наказателното поле се отби от гредата.

Малко след това Морган Гибс-Уайт направи поредица от груби влизания и разпали страстите на терена. Стигна се до кратко спречкване между футболистите на двата отбора, което бързо бе потушено.

В 64-тата минута нулите най-сетне бяха разбити. Домакините излязоха напред в резултата след много качествена атака. Гонсало Монтиел получи на десния фланг и с чудесно подаване намери непокрития Николас Домингес в наказателното поле. Той стреля с едно докосване и матира Онана за 1:0.

Манчестърци се хвърлиха в атака в търсене на изравнителния гол. В 78-ата минута Рашфорд го вкара. Гостите наказаха много груба грешка на Търнър при изнасянето на топката. Вратарят я подари на Гарначо. Младокът напредна и комбинира с Маркъс Рашфорд, който отбеляза с хубав удар в долния ляв ъгъл на вратата.

В 82-рата минута стражът на Нотингам донякъде се реваншира, като спаси удар на Ериксен. По-важното е, че Форест организира бърза контраатака и стигна до гол. Получи се ситуация четирима на четирима. Антъни Еланга заложи топката на Гибс-Уайт. Той разстреля Онана и домакините отново поведоха.

В 6-ата минута от добавеното време Манчестър Юнайтед изпълни заучено ъглов удар. Топката беше качена на волето на Бруно Фернандеш. Португалският национал я уцели перфектно. Получи се обаче рикошет в крака на Мурило, който даде шанс на Търнър да реагира и да направи ключово спасяване.

Определено вратарят на Нотингам се реваншира след гафа при изравнителния гол. В 98-ата минута той спря и Амад Диало. Котдивоарецът проби и стреля от малък ъгъл.

Секунди преди последния съдийски сигнал Ериксен имаше златен шанс да предотврати загубата на Ман Юнайтед, но стреля в аут.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети