Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Успех! Алберт Попов 9-и на слалома в Пекин

Спорт

Успех! Алберт Попов 9-и на слалома в Пекин

Успех! Алберт Попов 9-и на слалома в Пекин - Tribune.bg

След 38 години България отново има скиор в топ 10 на Олимпийски игри.

Алберт Попов завърши 9-и в слалома на игрите в Пекин в една изключителна конкуренция.

За последно Петър Попангелов бе сред първите 10 в Сараево, когато за втори път се класира шести.

Алберт направи изключително първо спускане и завърши на 9-о място на 7 десети от лидера Йоханес Щролц от Австрия. Във второто той даде осмо време, което го остави на 1,06 секунди от победителя Клеман Ноел (Франция).

Ноел се изстреля от шестото място след първия манш и с най-добро време взе титлата на 61 стотни пред лидера Йоханес Щролц (Австрия). Бронзът на 70 стотни остана за Себастиан Фос-Солевог (Норвегия).

Така от медала Алберт бе отделен от едва 36 стотни.

„За малко! Сега разбирам, че тръгването ми на старта ми е изяло шансовете за нещо повече – заяви Алберт, който остана на 1,09 секунди след шампиона Клеман Ноел (Франция). - Исках да видя, че мога, да покажа, че мога. Теренът е много пипкав, трасето беше наредено така, че да натръшка максимален брой състезатели. Когато караш на това ниво и искаш да направиш най-доброто спускане, се случват грешки. Спомням си, че в Корея бях наивен и не знаех какво ме очаква. Сега карам с хора, с които карам цял сезон, знам, че мога да ги победя. Карам освободено, няма напрежение.“

Камен Златков също направи добро първо спускане и завърши на 20-о място. Във втория манш той обаче допусна нелепа грешка и не завърши.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети