Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Нова система за преход на играчите между турнирите на Тенис Европа и ITF World Tennis Tour Juniors

Спорт

Нова система за преход на играчите между турнирите на Тенис Европа и ITF World Tennis Tour Juniors

Нова система за преход на играчите между турнирите на Тенис Европа и ITF World Tennis Tour Juniors - Tribune.bg
Снимка:

Проектът е предназначен за да подобри шансовете на най-добрите млади тенисисти

От януари 2020 г. ще бъде въведена нова система за подпомагане на тенисистите от Тенис Европа за преход към ITF World Tennis Tour Juniors до 18 г . Този проект е предназначен за да подобри шансовете на най-добрите млади тенисисти, като им се даде възможност да се да се състезават в турнири на ITF Junior съответстващи на тяхното ниво, съобщава Българската федерация по тенис.

Системата ще работи както следва:

• 2-ра категория ITF Junior турнири в Европа, запазват се две места за момчетата и момичетата за основните схема - за класирани в топ 5 на ранглистите на Тенис Европа. Всеки играч може да използва максимум четири резервирани места на това ниво за една календарна година.

• 3-та категория ITF Junior турнири в Европа, има две места при момчетата за основната схема за класирани в топ 10 на рангилистата на Тенис Европа и две места в основната схема за момичетата класирани в топ 20 на ранглистата на Тенис Европа.

• 4-та категория младежки турнири на ITF в Европа, запазват се по три места за момчета и момичета за основната схема - за тенисисти класирани в топ 50 на Тенис Европа.

Тези нива бяха установени след подробен анализ на играчите в топ 50 на Тенис Европа и конкуренцията в турнирите на ITF през последните години.

Тази система трябва да създаде ясна връзка за регионалната и глобална конкуренция между играчите. Това също ще насърчи младите играчи да играят на подходящо ниво, вместо да се опитват да преминат към следващия етап твърде бързо. Поради тази причина, само играчи на възраст 15 г. и 16 г. ще могат да вземат места по тази програма. Играчите на възраст над 14 години се насърчават да продължат играят на ниво Тенис Европа.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФТенис, тенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети