Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Новите в ЦСКА ще дебютират в събота

Спорт

Новите в ЦСКА ще дебютират в събота

Новите в ЦСКА ще дебютират в събота - Tribune.bg
Снимка:

"Армейците" имат контрола с Пирин

Почти сигурно и петте летни попълнения на ЦСКА ще направят дебют в контролата с Пирин тази събота.

Трима от привлечените се готвят с отбора още от месец насам - бранителят Юрген Матей и халфовете Амос Юга и Юнус Санкаре.

Те са оставили много добри впечатления с физическата си форма въпреки липсата на игрова практика заради прекратените шампионати.

Отскоро с тима се готвят още вратарят Димитър Евтимов, който преди месец напусна третодивизионния английски Акрингтън, и крилото Жул Кейта, който пристигна в София през тази седмица.

Именно Кейта е най-назад с подготовката, тъй като е бил блокиран в родината си Гвинея и е тренирал сам. В същото време от септември насам той е записал едва около 200 минути в официални мачове за Ланс.

ЦСКА играе с Пирин на "Армията" в събота от 19:00 часа. Седмица по-късно ще има още един спаринг в Борисовата градина - срещу дебютанта в елита Монтана.

Иначе тимът се готви двуразово в кратката пауза между двата сезона.

Обикновено сутрешните сесии са във фитнеса, а следобедните са в Панчарево и са с тактическа насоченост, физическата подготовка се ръководи от кондиционния наставник Кирил Динчев, а след това Стамен Белчев работи с отбора.

Вторите занимания за деня започват в 18:00 часа и в повечето случаи продължават 90 минути. На няколко пъти обаче тактическите тренировки са достигали дори 2 часа. Толкова дълги занимания имаше и при Нестор Ел Маестро през 2018-а.

Белчев вече е готвил половината футболисти от предишния си престой в ЦСКА, но с други тепърва се запознава. Въпреки краткото време, откакто хасковлията е начело, вече се видяха някои тактически промени в срещите.

Отборът стои и пресира по-високо, а по традиция при Белчев офанзивните действия се осъществяват по фланговете. Визията на треньора включва и постепенно изнасяне на топката, което стартира от вратаря.

Вчера нападателят Томи Юрич почерпи по повод 29-ия си рожден ден. Той беше единственият играч на ЦСКА, който изкара коронавируса, но се възстанови още преди десетина дни и се готви на пълни обороти.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЦСКА

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати