Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Новият директор на най-голямото спортно училище го оставя без училищен автобус

Спорт

Новият директор на най-голямото спортно училище го оставя без училищен автобус

Новият директор на най-голямото спортно училище го оставя без училищен автобус - Tribune.bg

Старият директор е сменен от министър Радостин Василев, който дори не се запознал с него. Родителите събират подписка за връщането му

Най-голямото спортно училище в страната – „Ген. Владимир Стойчев“ в София, което е с ново ръководство от 2 седмици, остава без училищен автобус. Това стана ясно от питане на депутата от ГЕРБ Десислава Николова към ресорния министър Радостин Василев.

В средата на март министърът уволни предишния ръководител Борис Борисов и на поста е сложен друг човек. Уволненият е бивш световен шампион по самбо, а като формален мотив от ММС са посочили „липса на педагогически стаж“.

Една от първите задачи на новото ръководство било спирането на училищния автобус. Николова подчерта, че това се случва в края на учебната година, когато на деца и учители предстоят важни изпити. Тя разкритикува Василев, че е уволнил стария директор без дори да се запознае с него.

„Най-безцеремонно уволнихте един професионалист, един световен шампион, млад проспериращ човек с 30 години опит в спорта, специалист в изграждането на млади спортисти до ниво на републикански и европейски шампиони. Това не остава незабелязано от деца, родители и от спортните среди. Подведен сте и мисля, че ще го разберете малко по-нататък“, каза Николова.

Радостин Василев не отговори на казаното – това за него бе последен въпрос и не беше задължен по правилник, но като министър, разбира се, има законово право да вземе думата.

Междувременно в Петиция.бг родители и деца вече събират подписи за връщането на стария директор и за дни подписалите се са стотици.

„Противопоставяме се на безразборните решения, които не само не водят до подобряване на учебния процес, но и водят до създаване на излишно напрежение между учители, ученици и родители, преди края на учебната година. Моля, подкрепете ни в желанието да бъде възстановен г-н Борис Борисов като Директор на училището ни!“, пишат родителите.

И изброяват защо държат на него.

„Г-н Борис Борисов е бивш възпитаник на училището ни, доказал се спортист, а според нас един млад, амбициозен и доказващ се с делата си професионалист. Ето какво направи за децата ни, за ДВЕТЕ години като директор:

*Децата ни (НА ВЪЗРАСТ 11 г -18 г) пътуваха по ДВА ПЪТИ НА ДЕН, от училище до спортните си бази с градски транспорт (това са средно 20 км !!!). В управлението на г-н Борис Борисов бе осигурен и дарен 48-местен автобус, който вече е собственост на училището. А децата са ни в защитена среда.

*Подобри се качеството на храната в стола на училището и бе осигурена допълнителна БЕЗПЛАТНА закуска за децата ни;

*Подпомагане на клубовете с отдалеченост от спортното училище с промяна на графика на тренировъчния режим-това драстично подпомогна треньорския екип и децата ни.

*Осигури електронни устройства и Интернет достъп за учениците в ковид кризата.

*В управлението на г-н Борис Борисов бе направен ремонт на общежитието към училището ни - ремонт на покрива, парното, тръбите, котела, смяна на дограмата на стайте.

*Ремонт на актовата зала в училището.

*Дарен лек автомобил за нуждите на училището, който също вече е собственост на училището.

*Реализирана европейска програма "Региони в растеж" за енергийна ефективност, която подобри материалната база на училището.

*Обезпечаване на всички педагогически специалисти с електронни устройства.

*Бе въвеждан електронен дневник - изключително удобство за родителите, чийто деца са от провинцията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети