Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Новият филм за Шумахер с любопитни разкрития

Спорт

Новият филм за Шумахер с любопитни разкрития

Документалния филм за Михаел Шумахер, чиято премиера е на 15 септември във филмовата онлайн платформа Netflix, разкрива доста любопитни подробности от живота на седемкратния световен шампион във Формула 1.

Една от пикантните тайни, които лентата разкрива е свързан с терзанията, обзели Шумахер след смъртта на Айртон Сена на 1 май 1994 г. по време на Гран При на Сан Марино. Тогава бразилецът води колоната по време на състезанието, но се блъска фанално в бетонната стена на завоя „Тамбурело“ на пистата „Имола“.

Михаел Шумахер печели надпреварата, но след това е обзет от сериозни терзания. Жестоката съдба на Сена оказва огромно влияние върху психиката му.
„Беше много странно. Събудих се в три часа през нощта и повече не можех да заспя“, твърди Шумахер в непоказвани до момента кадри от личната му колекция.

Той признава, че си е задавал въпросите дали е трябвало състезанието да се проведе, дали всички са сторили каквото е необходимо, за да се избегнат смъртните случаи.

Както е известно, само ден по-рано, по време на квалификацията на "Имола" загива и австрийският пилот Роланд Раценбергер. След тази катастрофа Айртон Сена и Герхард Бергер посещават завоя „Тамбурело“, за да обсъдят дали не може бетонната стена да се премести, за да има по-голяма сигурност за пилотите. Оказва се, че това е невъзможно, тъй като зад нея тече река. Точно на същото място, но ден по-късно, загива и Сена.

„Бяха изключително трудни дни за Михаел. Той много мислеше за случилото се. От друга страна беше майстор да подтиска лошите чувства. Когато трябваше да се концентрира, изключваше всичко останало от съзнанието си“, обяснява Корина Шумахер пред авторите на филма за съпруга ѝ.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още