Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ново признание за Цветан Соколов в Русия

Спорт

Ново признание за Цветан Соколов в Русия

Снимка:

Соколов бе избран за Играч №1 на руското волейболно първенство

Капитанът на националния ни волейболен отбор бе обявен за най-добър играч на сезона в руската Суперлига след проведена анонимна анкета сред играчите на всички 14 клуба.

Авторитетното издание „БО Спорт“ е провело анонимно проучване сред волейболистите от руското първенство, задавайки им 11 въпроса за сезон 2020/21. В гласуването са участвали общо 55 играчи представители на всички 14 клуба от Суперлигата. Минималният брой играчи от един клуб е бил 3, а максималният е 5.

След края на анкетата Цветан Соколов е получил 33% от гласовете за най-добър играч на сезона, след като помогна на Динамо Москва да спечели първата си шампионска титла от 2008 година насам.

От „БО Спорт“ коментират това по следния начин: „Мнението на феновете, журналистите и експертите е важно, но признанието на колегите е може би дори по-ценно. Те вярват, че 31-годишният българин е бил в най-добрият играч на сезона“.

Второто място си поделят разпределителят на Динамо Павел Панков и диагоналът на Зенит Казан Максим Михайлов. Попадането на Михайлов в Топ 3 може да се нарече малко неочаквано, защото казанци заеха едва 5-то място в шампионата. Вероятно самите волейболисти са оценили високо качеството на играта, която нападателят показа през сезона.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още