Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФС: Няма драма - подадохме поисканите документи

Спорт

БФС: Няма драма - подадохме поисканите документи

БФС: Няма драма - подадохме поисканите документи - Tribune.bg
Снимка:

"Получихме указанията на 5 януари. Срокът за представянето на новите документи е 10-и същия месец, но ние днес около обяд подадохме поисканите от Търговския регистър документи и очакваме неговото решение. Не е налице отказ, а просто стандартна процедура предвидена в Закона за представяне на допълнителни документи при необходимост". Това заяви изпълнителният директор на БФС Борислав Попов пред БНТ относно отказа на Търговския регистър да впише поканата за свикване на извънреден Конгрес на БФС на 15 март.

По-рано днес стана ясно, че от ТР са установили процедурни пропуски в документацията от заседанието на Изпълнителния комитет, което насрочи извънреден Конгрес, но Попов е убеден, че това няма да попречи на провеждането на Конгреса. "В момента нямаме притеснения за провеждането на Конгреса на 15 март. Подготвени са документите както за излъчването на делегати, така и за съответните други процедури. Очаква се заседание на Изпълнителния комитет на БФС, на което те да бъдат одобрени, а след това и разпространени по клубовете", каза изпълнителният директор на БФС.

Той допълни, че според Устава на БФС не се изисква вписването в Търговския регистър на обстоятелството, че Михаил Касабов е изпълняващ функциите президент на централата, след като Борислав Михайлов подаде оставка на 27 ноември. "Уставът предвижда две хипотези за заместване на президента. Първата е в случаите, когато той отсъства по някоя законно установена причина - заболяване или дългосрочен отпуск. Тогава той сам определя кой да го замества. В другата хипотеза, когато той е подал оставка, това заместване се определя от Изпълнителния комитет. Но нито в единия случай, нито в другия се налага вписване на заместващия президента", каза Попов.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФС, Конгрес
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети