Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Обявиха всички мерки при рестарта на Efbet лига

Спорт

Обявиха всички мерки при рестарта на Efbet лига

Обявиха всички мерки при рестарта на Efbet лига - Tribune.bg

Правилата бяха съобщени от доктора на националния отбор Бисер Бочев и делегата на УЕФА Илия Илиев

Докторът на националния отбор по футбол Бисер Бочев, заедно с делегата на УЕФА Илия Илиев, дадоха пресконференция, в която говориха за новите правила при рестарта на efbet Лига.

„Хигиена и физическа дистанция, в помещенията, където е възможно. Първоначално, в тренировките, не трябваше футболистите да удрят топката с глава и да не я питат с ръце. В последните дни все по-стабилно се говори, че броят на заразените намалява. Мерките, които се полагат, стават все по-малко и се облекчават", обяви д-р Бочев.

На въпрос защо по стадионите не може да присъстват 30% от капацитета на съоръженията, а биват допускани същия процент хора в кината и театрите, д-р Бочев заяви:

„Когато се написа тази концепция, все още тези мерки не бяха на лице. Предполагам, че при наличие на още основания, ще се помисли и за този въпрос. Важно е подсигуряването на зрителите. Обикновено това са едни компактни групи, които трудно биха спазвали дистанцията. Моето мнение е,  че спортната публика не трябва да се дели от тази, която посещава концерти и други подобни мероприятия. Вероятно този въпрос много скоро ще бъде обсъден, както и в европейския футбол. Като цяло всички тези мерки се променят със заповеди на Министерството на здравеопазването и спорта", допълни още той.

Илия Илиев допълни, че мерките, които се взимат, са по европейски стандарт.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети efbet Лига

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати