Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Обявиха задълженията на клубовете към държавата

Спорт

Обявиха задълженията на клубовете към държавата

Обявиха задълженията на клубовете към държавата - Tribune.bg

По-голямата част от задълженията са се натрупали по време на кризата с COVID-19

 Задълженията на футболните клубове към държавата възлизат на 8.3 млн. лева, обявиха от Националната агенция за приходите (НАП). Заради изисквания за конфиденциалност от агенцията не влязоха в конкретика за имената на клубовете и размерът на техните задължения. Въпреки това са ясни двата най-големи длъжника - Левски и обявеният в несъстоятелност през 2016 г. ЦСКА.

От Левски сами разкриха размера на дълга си, тъй като провеждат кампания сред феновете за набиране на средства за неговото погасяване. Той е около 4,29 млн. лв., тъй като в началото на годината от клуба обявиха, че трябва да направят 34 вноски по 143 000 лв. (4 862 000 лв.). До момента, благодарение на парите на феновете, са направени вече 4 месечни вноски по 143 000 лв. (или 572 000 лв.).
 

От НАП съобщиха също, че немалка част от тези дългове на клубове (те са основно от здравни вноски и социални осигуровки на служители), са натрупани по време на кризата, предизвикана от пандемията от COVID-19. На 10 март футболният сезон в България беше временно спрян, като тренировките бяха подновени едва в средата на май, а първенството в Efbet лига бе рестартирано едва този уикенд. През това време доста клубове признаха, че изпитват сериозни финансови затруднения. Доста от втородивизионните отбори дори заявиха, че нямат възможност да довършат сезона и шампионатът във Втора лига беше прекратен. Ботев Гълъбово пък директно напусна професионалния футбол.
 
Що се отнася до ЦСКА, то неговите задължения към НАП възлизаха на близо 14 млн. лв. Постигнато беше все пак споразумение да се погаси една част от тази сума - 4 486 200 лв. Тези пари са осигурени, след като дружеството "Ред Енимълс" плати 8 млн. лв. за активите на ЦСКА (включително и емблемата). Въпросната сума към НАП все още не е напълно платена, но от агенцията коментираха, че има напредък по този случай.

Етикети efbet Лига, НАП

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати