Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ОБЗОР: Черно море надви Спартак във фантастично варненско дерби

Спорт

ОБЗОР: Черно море надви Спартак във фантастично варненско дерби

ОБЗОР: Черно море надви Спартак във фантастично варненско дерби - Tribune.bg

Феновете на "Тича" видяха истински спектакъл с 5 гола

След 13 години чакане варненското дерби се завърна по фантастичен начин на стадион "Тича". Пред претъпканите от фенове на двата отбора трибуни, Черно море победи с 3:2 Спартак в мач то последния 30-и кръг на редовния сезон в efbet Лига. Двубоят донесе много емоции и пет гола на феновете, които подкрепяха отборите си от началото до края.

Атанас Илиев направи фрапантен пропуск в 25-ата минута. Нападателят на Черно море получи отличен извеждащ пас от Алекс Фернандес. Илиев излезе сам срещу Кристиано Фигейредо, но стреля много разочароващо, встрани от десния страничен стълб на вратата на Спартак Варна.

Черно море поведе с 1:0 в 38-ата минута. Александър Василев подаде към Мазир Сула, който финтира Пламен Димов в наказателното поле на Спартак, след което подаде на Васил Панайотов, който вкара топката във вратата на Кристиано Фигейредо.

Черно море направи много сериозен пропуск в 44-ата минута. Пламен Димов първо загуби равновесие и изби една топка право в краката на Едгар Пашеко, който подаде към Васил Панайотов, а той стреля от дъгата на наказателното поле на Спартак, но топката срещна левия страничен стълб на вратата на Кристиано Фигейредо. Черно море поведе с 2:0 в 51-ата минута. Александър Василев центрира от фал в наказателното поле на Спартак, където Даниел Димов изпревари всички и стреля с глава, но топката срещна десния страничен стълб на вратата на Фигейредо. След това топката се върна в Димов, който отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата.

Спартак Варна намали своя пасив в 59-ата минута. След изпълнение на тъч, Живко Атанасов допусна груба грешка и изпусна Иван Йорданов, който навлезе в наказателното поле на Черно море, след което пусна към Евандро, който отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата.

Черно море вкара трети гол във вратата на Спартак Варна в 74-ата минута. Александър Василев центрира от фал в наказателното поле на Спартак, където Александър Беолусов изпусна Влатко Дробаров, който с глава вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Кристиано Фигейредо.

Спартак Варна вкара втори гол в 83-ата минута. Ивей Ромееш пусна отличен извеждащ пас към Денис Баланюк, който бе покрит от Живко Атанасов, който на всичко отгоре го изпусна. Беланюк напредна, излезе сам срещу Иван Дюлгеров и с удар покрай него, вкара топката във вратата му.

Черно море вече е с 53 точки на петото място, докато Спартак е на дъното със 17.

„Мачът беше доста нервен за нас. Един от най-трудните мачове в моята кариера. Този беше изключително важен и беше много труден за мен“, заяви след победата треньорът Илиан Илиев. „До втория гол футболистите играха почти перфектно. След това се отпуснахме и допуснахме гол, вкарахме трети гол, допуснахме втори гол. Това развали впечатлението от мача. Не трябва да допускаме това. Резултатът можеше да отиде в друго измерение за противника. Вторият гол падна рано и отпускането дойде или активизирането на противника стана по-рано. Този мач трябваше да се спечели. Бяхме по-добрият отбор на терена и заслужено спечелихме.Трябва да бъдем по-умни на терена. Поздравявам и хората, които бяха на трибуните“ допълни наставникът на Черно море.

„Явно такава ни е орисията. В такива спектакли все нещо се случва и не успяваме да спечелим. През първото полувреме не бяхме уверени в контрола на топката. Не бяхме концентрирани и не взимахме бързи решения и нямахме бързи реакции. Коригирахме нещата през втората част – отбелязахме два гола, но искам да поздравя футболистите, защото се раздадоха на максимум. Ще бъдем докрая мотивирани и ще се борим да оставим Спартак Варна в елита. Честитя победата на Черно море, защото отборът имаше своите достойнства“, заяви помощник треньорът на Спартак Тодор Киселичков, който водеше отбора вместо наказания Димитър Димитров - Херо. „Ние искахме така да играем. Искахме да контролираме топката, но в по-голяма част от ситуациите, не ни се получиха нещата. Взимат се решения за кратко време и не винаги те са правилните такива. Всеки един мач, в който участваме се борим за трите точки и оставането ни в елита. Идеята е да се трупат точки, изгубихме две точки в мача с ЦСКА 1948 и днес по същия начин. Изпитваме затруднения при статичните положения“, допълни той.

Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев, който в миналото бе и собственик на "моряците", не сдържа емоциите си след успеха на "зелено-белите" в голямото дерби на морската ни столица срещу Спартак с 3:2. Ето какво сподели той в социалните мрежи:

"Напред за моряците! Черно море спечели с 3:2 битката за Варна, в едно фантастично дерби, играно пред 10 000 души. Двубоят на стадион "Тича" донесе много емоции и пет гола на феновете, които подкрепяха отборите си от началото до края. Ние с кмета Иван Портних пак бяхме на местата си. Бранко Балачев ни беше гост на Тича. Здрава битка за честта на Варна! Браво!", написа депутатът от ГЕРБ-СДС.

 

ЧЕРНО МОРЕ - СПАРТАК 3:2

1:0 Васил Панайотов 38

2:0 Даниел Димов 51

2:1 Евандро 58

3:1 Влатко Дрогбаров 74

3:2 Денис Баланюк 83

 

Стартови състави:


Черно море: Дюлгеров, Атанасов, Дробаров, Попов, Василев, Димов, Панайотов, Сула, Пашеко, Алекс Фернандес, Илиев

Спартак Вн: Фигуеиредо, Натаниел, Митев, Димов, Луан Да Силва, Хименез, Беолусов, Евандро, Йорданов, Цветков, Микелс


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети