Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Очакваме 55 квоти за Олимпиадата в Токио

Спорт

Очакваме 55 квоти за Олимпиадата в Токио

Очакваме 55 квоти за Олимпиадата в Токио - Tribune.bg
Снимка:

55 квоти за Олимпийските игри в Токио очаква страната ни. Това стана ясно по време на днешното заседание на парламентарната комисия по въпросите на младежта и спорта, на което ресорният министър Красен Кралев представи прогнозата на министерството.

Страната ни би могла да има и повече медали в сравнение с предишната олимпиада.

„Очакваме 55 квоти да се получат. Това е оптималният резултат, който можем да получим, но съм сигурен, че имаме възможности за по-добро представяне като брой медали. В Рио имахме представители в 14 вида спорт, 45 квоти и 53 участници“, припомни Кралев.

Към момента подсигурените квоти са 10, но има достатъчно време до игрите. Участие в Токио си осигуриха родни състезатели в стрелбата, плуването, борбата, леката атлетика и художествената гимнастика.

До края на годината трябва да определим и формата, за който ще кандидатстваме за домакинство по футбол – дали Световно или Европейско първенство.

„Изискванията са много различни, най-малкото, което е за размера на стадиона – за Европейско първенство се изисква 30-хиляден капацитет на стадионите, да изградим 3-4 такива стадиони. За Световното вече са по-големи – 40 000 и нагоре. Проблемът е в самото построяване, а и в експлоатирането им след това. Виждам скептицизма в медиите относно тази кандидатура, смятам, че е напълно възможно за четири балкански държави с добра инфраструктура, имаме летища, хотели. България е в добро положение от гледна точка по отношение на тези неща – магистрали, летища, хотели, но със стадионите сме най-зле от страните-партньори“, коментира Кралев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати