Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Официалната церемония „Гала на шампионите” ще отдаде признание на значимите постижения на българските спортисти

Спорт

Официалната церемония „Гала на шампионите” ще отдаде признание на значимите постижения на българските спортисти

Официалната церемония Гала на шампионите ще отдаде признание на значимите постижения на българските спортисти - Tribune.bg

Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор ще наградят най-добрите спортисти и треньори за 2022 г. на церемонията “Гала на шампионите”. Събитието ще се проведе на 15 януари, неделя, от 19:00 часа и ще се излъчва пряко по БНТ 1 и БНТ 3.

Най-ярките спортни личности ще се качат на сцената, за да получат както признание за постиженията си под формата на специални награди, така и осигурено от Българския спортен тотализатор парично възнаграждение на обща стойност от 160 000 лева.

Призове в категориите „Спортист на България 2022 г.“, „Спортист с увреждания на България 2022 г.“, „Млад спортист на България 2022 г.“, „Отбор на България 2022 г.“, „Млад отбор на България 2022 г.“, „Треньор на България 2022 г.“ и „Пробив в световния спорт“ ще получат както вече утвърдени имена, така и спортисти , към които са насочени надеждите за следващите олимпийски игри, световни и европейски първенства.

Номинациите са направени от комисия, ръководена от заместник-министър Петър Георгиев, с участието на експерти от Министерството на младежта и спорта, председателя на Българската асоциация на спортните журналисти и представител на обществената телевизия.

На събитието са поканени и личности, оставили отпечатък в спортната история на България.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети