Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Официално – Красимир Балъков пое националния отбор по футбол

Спорт

Официално – Красимир Балъков пое националния отбор по футбол

Официално – Красимир Балъков пое националния отбор по футбол - Tribune.bg
Снимка:

Балъков ще дебютира начело в двете предстоящи евроквалификации с Чехия и Косово

Красимир Балъков официално бе обявен за новия селекционер на националния отбор по футбол на България. Балъков заменя на поста досегашния треньор на „лъвовете“ Петър Хубчев, който се оттегля от позицията, предава БГНЕС.

Договорът на Балъков влиза в действие от 1 юни и ще продължи до ноември 2021-ва година, когато завършват квалификациите за Световното първенство през 2022-ра година. Помощници на Балъков в националния отбор ще бъдат Станислав Генчев и Йончо Арсов, Калоян Чакъров ще бъде треньор на вратарите, а Иван Славов ще се занимава с анализ на статистиката.

Преди два-три месеца, когато вие завъртяхте моето име в публичното пространство като селекционер на националния отбор, това не стоеше на дневен ред за мен, предполагам не е стояло на дневен ред и за БФС. Затова футболът е велика игра и има много неизвестни и виждате, че днес съм тук. Искам да ви поздравя за оракулските способности, които показахте. От друга страна искам да поздравя и да благодаря на президента на ръководството на БФС, за голямото доверие, което ми гласуват. Наясно съм с малкото време, което имам за тези квалификации и с голямата отговорност, която се възлага на мен. Това е едно голямо предизвикателство, няма нещо по-голямо от това да бъдеш селекционер на националния отбор. Мога да ви обещая, че заедно с моя екип ще стъпим здраво на една основа, поставена от Петър Хубчев, за да надградим и да дадем всичко по нашите сили за класиране на България на Европейското първенство. Ако това не се случи, защото не сме магьосници, разбира се, идват други квалификации“, бяха първите думи на Балъков, след като днес бе официално представен от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов след днешното заседание на Изпълнителния комитет на БФС.

Балъков ще дебютира начело на националния отбор в двете предстоящи евроквалификации с Чехия и Косово в началото на следващия месец. България гостува на Чехия на 7 юни, а три дена по-късно приема Косово на Националния стадион „Васил Левски“.

Преди това Балъков ще довърши сезона с настоящия си клуб Етър, който се бори за класиране на седмо място в крайното класиране на Първа лига и достигане до бараж за участие в евротурнирите. След двата мача с Чехия и Косово асистентът на Балъков Станислав Генчев ще се завърне във Велико Търново, за да поеме „болярите“, а в щаба на новия треньор на националите ще влезе друг човек.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети