Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Официално! Челси уволни Франк Лампард

Спорт

Официално! Челси уволни Франк Лампард

Официално! Челси уволни Франк Лампард - Tribune.bg

Ръководството на Челси потвърди, че Франк Лампард вече не е треньор на отбора.

Само преди минути лондончани обявиха раздялата със своя мениджър, а като причина са посочени слабите резултати, позицията в класирането и липсата на ясна визия за развитието на клуба.

“Това бе много трудно решение, което собственикът и управата на клуба не взеха лесно“, се казва в изявлението на „сините“.

„Ние сме благодарни на Франк за това, което той постигна по време на своя престой на поста мениджър. Последните резултати обаче и представянето не оправдаха очакванията на клуба, в резултат на което отборът се намира в средата на таблицата без ясни признаци за подобрение. Няма подходящо време, за да се разделиш с легенда като Франк, но след дълго обсъждане и размишления бе взето решение за промяна, за да се даде време за подобряване на представянето и резултатите този сезон“, допълват от клуба.

Според британските медии, утрешната тренировка на Челси” ще бъде водена от бившия треньор на Пари Сен Жермен Томас Тухел.

Собственикът на Челси Роман Абрамович коментира уволнението.

През лятото “сините” от Лондон похарчиха над 200 милиона паунда за нови попълнение, но към момента заемат деветото място в класирането с 29 точки след 19 изиграни кръга в Премиър лийг.

“Това бе много трудно решение за клуба, не само защото имам лична връзка с него, но и го уважавам много. Той е много почтен човек с огромна професионална етика. При настоящата ситуация обаче сметнахме, че е по-добре да направим промяна на мениджъра. От името на всички в клуба, Управителния съвет и лично мое име, искам да благодаря на Франк за работата му като наставник и му желаем всичко най-добро в бъдеще. Той е икона за този велик клуб и неговия статут тук няма да бъде накърнен. Той винаги ще бъде посрещан топло на “Стамфорд Бридж”,” заявява лично Абрамович към Лампард.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати