Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Официално откриване на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс, България има двама представители в спорта тенис

Спорт

Официално откриване на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс, България има двама представители в спорта тенис

Официално откриване на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс, България има двама представители в спорта тенис - Tribune.bg
Снимка:

7500 атлети с интелектуални затруднения ще вземат участие в първенството

Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби, Обединени арабски емирства бяха официално открити. 7500 атлети с интелектуални затруднения от 192 държави от целия свят, 3000 треньори, 30 000 доброволци, 3000 медии ще вземат участие в първенството.

Очаква се около 500 000 зрители да станат свидетели на състезанията. Световните летни игри 2019 са най-голямото събитие в Обединените арабски емирства и първите игри на Спешъл Олимпикс в Средния Изток. Чрез спорта Световните игри 2019 дават възможност на атлетите, техните семейства и общности да оценят усилията и отпразнуват постиженията на хора с интелектуални затруднения.

Спешъл Олимпикс България се представлява на Световните игри от национална делегация от 18 атлети на възраст от 14 до 42 години в 7 спортa. За първи път в историята България има и двама представители в спорта тенис. Това са Лилия Аврейска и Храбър Натов. Треньор на тенисистите е Велиан Бакалов.

Двамата българи продължават и днес участието си на сингъл при мъжете и жените.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФТенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп