Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Официално поискаха акциите на Берое

Спорт

Официално поискаха акциите на Берое

Официално поискаха акциите на Берое - Tribune.bg
Снимка:

СНЦ „Сдружение за подкрепа на футбола – Берое“ е подало заявление за придобиване на акциите на клуба.

Новината обяви пред „Тема спорт“ кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Така първата и на този етап най-важна крачка за спасението на „зелените“ е направена. Остава само нейното финализиране, което се очаква да стане през следващата седмица.

„Сдружението е подало заявка да придобие акциите и в най-близко бъдеще се очаква това да се случи. След като тяхното прехвърляне стане факт, новите собственици ще отговарят за всички договори – било то на треньори или футболисти. Моята роля до сега е била да се структурира въпросното сдружение с нестопанска цел. Помагал съм и винаги ще помагам на футбола и Берое“, коментира градоначалникът.

По отношение на това какво бъдеще очаква заралии той е категоричен: „Най-важната ни задача е да спасим клуба и той да запази елитния си статут. След това ще мислим за други цели. Оптимист съм, че с общи сили ще спасим Берое“.

Сдружението беше вписано на 20 януари. То трябва да придобие акциите от настоящия все още собственик ТЕЦ „Марица изток-2“. Както е известно, държавата обяви оттеглянето си от издръжката на клуба и така постави съществуването му на карта. Общината, местният бизнес и феновете обаче реагираха мигновено.

В списъка с учредителите на СНЦ присъстват 9 имена: адвокат Светослав Миневски – председател на Съвета на директорите на Мини „Марица Изток“, Желязко Динев – журналист, Цветан Харизанов – бизнесмен, Евгени Иванов – администратор на ДЮШ на ПФК Берое, Иван Янакиев – от фен фракцията CP 12, представителите на ветераните Кънчо Кашеров и Теньо Минчев, заместник-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова и адвокат Румяна Атанасова.

В Управителния съвет на Сдружението влизат трима души – Светослав Миневски, Теньо Минчев и Красимира Чахова.

Все още не е ясна каква ще е съдбата на досегашния шеф Илко Русев, като единствен той може да остане в Берое от старото ръководство на клуба.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати