Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Официално: ПСЖ е шампион на Франция

Спорт

Официално: ПСЖ е шампион на Франция

Официално: ПСЖ е шампион на Франция - Tribune.bg
Снимка:

Съобщението дойде след решението да бъдат отменени шампионатите по футбол и ръгби в страната

Футболният Пари Сен Жермен официално беше обявен за шампион на Франция за сезон 2019-2020 заради пандемията от Covid-19. Съобщението дойде след решението да бъдат отменени шампионатите по футбол и ръгби в страната. Френската лига препоръча замразяване на временното класиране в Лига 1 и приемането му за крайно. "Прекратихме сезона и обявяваме Пари Сен Жермен за шампион", заяви Натали Бой де ла Тур, президент на Френската лига.

До края на шампионата във Франция оставаха общо 10 кръга, а парижани имаха аванс от 12 точки на върха в класирането. Решението означава, че заемащите второ и трето място в подреждането съответно Олимпик Марсилия и Рен ще участват в Шампионската лига заедно с ПСЖ. Лил, Реймс и Ница се класират за участие в Лига Европа през сезон 2020-2021, докато Амиен и Тулуза отпадат от първа дивизия. Лидерите в Лига 2 Лориен и Ланс печелят промоция за елита.

Във Франция не се предвижда провеждането на големи спортни събития поне до септември. Пари Сен Жермен печели  седмата си титла през последните осем сезона и общо девета в клубната история. Телевизията Канал Плюс прекрати договора си с Професионалната футболна лига, след като стана ясно, че сезон 2019-2020 няма да бъде подновен заради кризата с пандемията с Ковид-19. Канал Плюс трябваше да изплати още общо 110 милиона евро на отборите при евентуално довършване на кампанията.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Лига 1, ПСЖ

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп